Aston Martin keert na meer dan 60 jaar terug met de AMR21

De laatste keer dat er een Aston Martin rondreed tijdens een Formule 1-wedstrijd, was in 1960. Dat is al 61 jaar geleden. Nu keert Aston Martin terug. Lawrence Stroll, die eigenaar is van F1-team Racing Point, werd hoofdaandeelhouder van Aston Martin. Hij besliste dan om die twee dingen bij elkaar te brengen en Aston Martin Cognizant Formula One Team was geboren.

Aston Martin stelt de AMR21 voor. De bolide is overwegend groen met zowel links als rechts en aan de voorvleugel een roze lijn, wat verwijst naar de wagens van de voorbije seizoenen die overwegend roze waren. De motor van de wagen wordt nog altijd geleverd door Mercedes. De AMR21 is de opvolger van de RP20 van Racing Point vorig jaar. De grootste aanpassingen zijn er door de reglementswijzingen voor de aerodynamica.

Vorig seizoen was al bekend geraakt dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (2010-2013) overkomt van Ferrari. De Duitser brengt heel wat ervaring mee. Zijn ploegmaat is de Canadees Lance Stroll die aan zijn derde seizoen bij het team begint. Stroll heeft ook een Belgisch paspoort, maar hij rijdt onder de Canadese vlag. Hij is de zoon van de Belgische modeontwerpster Claire-Anne Callens en van Lawrence Stroll.

Vorig seizoen waren ze het vierde beste team, maar in 2021 willen ze beter doen. “We willen meer op het podium staan en ook meer de polepositie pakken”, zegt Otmar Szafnauer die teambaas is van Aston Martin. “En hopelijk kunnen we zelfs een grand prix winnen.” Vorig seizoen won Racing Point één grand prix met Sergio Pérez die geen contractverlenging kreeg.

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws