Van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja

In de Sharqiyah Baja openen Erik van Loon en Sébastien Delaunay met een snelle tijd. Dat betekent dat zij mogen kiezen op welke positie zij willen starten in de eerste etappe. Van Loon kiest ervoor om te openen, maar doordat Alsaif later mag kiezen en zichzelf op de eerste plaats zet, starten Van Loon en Delaunay als tweede aan de eerste etappe in Saoedi-Arabië.

“Wij willen heel graag leren”, vertelt Van Loon. “Openen is het moeilijkste wat er is. Daarom wilden we graag als eerste van start. Alsaif zette zich voor ons. Hij rijdt in een buggy dus we willen er graag snel voorbij om niet in het stof te zitten. We weten dat we tijd gaan verliezen, maar ervaring opdoen in vooraan rijden is voor nu belangrijker. De test gisteren ging goed. De auto voelt erg goed. Wat een groot contrast is met Dakar. Daar ben ik blij mee. Morgen wordt de eerste dag in de voorbereiding op Dakar 2022. Laat het maar beginnen!”

De eerste etappe is 217 kilometer lang. De eerste auto start om 10:10u (8:10u Belgische tijd). Van Loon en Delaunay starten als tweede. Volg hier de eerste etappe.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws