Van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja

In de Sharqiyah Baja openen Erik van Loon en Sébastien Delaunay met een snelle tijd. Dat betekent dat zij mogen kiezen op welke positie zij willen starten in de eerste etappe. Van Loon kiest ervoor om te openen, maar doordat Alsaif later mag kiezen en zichzelf op de eerste plaats zet, starten Van Loon en Delaunay als tweede aan de eerste etappe in Saoedi-Arabië.

“Wij willen heel graag leren”, vertelt Van Loon. “Openen is het moeilijkste wat er is. Daarom wilden we graag als eerste van start. Alsaif zette zich voor ons. Hij rijdt in een buggy dus we willen er graag snel voorbij om niet in het stof te zitten. We weten dat we tijd gaan verliezen, maar ervaring opdoen in vooraan rijden is voor nu belangrijker. De test gisteren ging goed. De auto voelt erg goed. Wat een groot contrast is met Dakar. Daar ben ik blij mee. Morgen wordt de eerste dag in de voorbereiding op Dakar 2022. Laat het maar beginnen!”

De eerste etappe is 217 kilometer lang. De eerste auto start om 10:10u (8:10u Belgische tijd). Van Loon en Delaunay starten als tweede. Volg hier de eerste etappe.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws