Eerste etappe in Saoedi-Arabië geannuleerd

Door een zware zandstorm heeft de organisatie besloten om de eerste etappe van de Sharqiya Baja te annuleren. Door de zandstorm kunnen helikopters niet opstijgen en is de veiligheid van de deelnemers niet gewaarborgd. Erik van Loon vindt het jammer: “De rally heeft maar twee etappes. Als er dan eentje wordt geannuleerd, dan is dat jammer. De veiligheid staat natuurlijk voorop. Hopelijk kunnen we morgen wel rijden.”

Morgen staat de tweede en laatste etappe op het programma. Die vertrekt om 9.45 uur (7.45 uur Belgische tijd) en zal rond 13.30 uur finishen (11.30 uur Belgische tijd). Van Loon Racing met Erik Van Loon en Sébastien Delaunay rijdt de Sharqiya Baja als voorbereiding op Dakar 2022.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws