Eerste etappe in Saoedi-Arabië geannuleerd

Door een zware zandstorm heeft de organisatie besloten om de eerste etappe van de Sharqiya Baja te annuleren. Door de zandstorm kunnen helikopters niet opstijgen en is de veiligheid van de deelnemers niet gewaarborgd. Erik van Loon vindt het jammer: “De rally heeft maar twee etappes. Als er dan eentje wordt geannuleerd, dan is dat jammer. De veiligheid staat natuurlijk voorop. Hopelijk kunnen we morgen wel rijden.”

Morgen staat de tweede en laatste etappe op het programma. Die vertrekt om 9.45 uur (7.45 uur Belgische tijd) en zal rond 13.30 uur finishen (11.30 uur Belgische tijd). Van Loon Racing met Erik Van Loon en Sébastien Delaunay rijdt de Sharqiya Baja als voorbereiding op Dakar 2022.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws