Williams gaat met de FW43B terug de tijd in

Williams is een van de meest historische teams in de F1. In de jaren ’80 en de jaren ’90 van de vorige eeuw haalden ze vele wereldtitels met coureurs zoals Nelson Piquet en Alain Prost. Met hun nieuwe wagen voor 2021 keren ze terug naar die decennia. De FW43B is overwegend blauw met witte en gele accenten zoals toen.

“Een team met zo’n geschiedenis heeft onvermijdelijk een afwisseling van betere en slechtere periodes”, zegt Jost Capito, CEO van Williams Racing. “Die bolide die refereert naar ons verleden en het Williams-DNA heeft, is de start om onze langetermijnvisie te bereiken. En dat is terugkeren naar de top van de Formule 1. Het is nog een lange weg om af te leggen, maar we zijn blij om het momentum naar de juiste richting te zien.” 2021 zal ook het eerste seizoen zijn zonder inmenging van iemand van de Williamsfamilie. Het team is nu in handen van Dorilton Capital.

Verder zijn grote delen van de wagen van vorig jaar (FW43) overgenomen. De meeste aanpassingen zijn gebeurd door reglementswijzigingen in de aerodynamica. Williams maakt net als de voorbije seizoenen gebruik van een Mercedesmotor.

De rijders blijven hetzelfde. De Brit George Russell en de Canadees Nicholas Latifi blijven bij de renstal. Vorig seizoen haalden ze geen enkel punt in het wereldkampioenschap. Het doel is om in 2021 wel eens in de punten te rijden. De Brit Jack Aitkin is opnieuw reserverijder.

Eerder op de dag maakte de FIA bekend dat het raceweekend van 2 mei zal gereden worden op het circuit van Portimão in de Algarve in Portugal. Begin februari leek het al dat Portugal dat weekend zou krijgen en nu is dat officieel bevestigd. Vorig seizoen stond die GP ook al op het programma, maar dat was toen voorzien als een eenmalig evenement. Daar is nu dus op teruggekomen.

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws