Florian Merckx wereldkampioen in de Trofeo Pirelli

Op het circuit van Misano in Italië stonden afgelopen weekend de laatste races van de Ferrari Challenge op het programma. Eerst waren er twee voor de Ferrari Challenge Europe. Vervolgens ook de grote internationale finale. De drie races waren voor de Ferrari Finali Mondiali, maar nog voor het seizoen 2020. Door de coronacrisis had de organisatie beslist om de Finali Mondiali pas begin maart 2021 af te werken.

In het begin van de Finali Mondiali konden enkele rijders zich losscheuren van de anderen. Daarbij ook de Belg Florian Merckx (Baron Motorsport). Zij streden uiteindelijk voor de overwinning. De Fransman Thomas Neubauer kwam als eerste over de streep voor Merckx. Achteraf werd Neubauer gediskwalificeerd vanwege technische onregelmatigheden. Zo is Merckx wereldkampioen in de Ferrari Challenge voor de Trofeo Pirelli. Zilver is voor de Liechtensteinse Fabienne Wohlwend en brons voor de Amerikaan Cooper MacNeil. John Wartique (Francorchamps Motors Luxembourg) kon vanuit de negende startpositie opschuiven. Hij eindigde uiteindelijk vierde. Neubauer heeft wel beroep aangetekend. Daardoor is de uitslag nog niet definitief.

Wartique stond al hoog in het klassement van de Trofeo Pirelli voor de Ferrari Challenge Europe. Wartique vertrok in de eerste race vanuit de negende plaats en kon geleidelijk aan opschuiven. Hij eindigde uiteindelijk als tweede. Fabienne Wohlwend won de eerste race. Merckx nam niet deel aan die race. In de tweede race vertrok Wartique als vierde. Uiteindelijk eindigde Wartique ook in de tweede race als tweede. Thomas Neubauer won die race. Merckx eindigde als vijfde in deze race.

Zo eindigt Wartique derde in de Trofeo Pirelli van de Ferrari Challenge. Nochtans reed hij de eerste twee manches van het seizoen niet mee. “Volgend seizoen wil ik aan alle wedstrijden meedoen”, zegt Wartique. “Ik ga ook voor de titel in de Ferrari Finali Mondiali 2021. Liefst met publiek in de tribunes.” Merckx is als vierde geëindigd in de Ferrari Challenge Europe.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws