Vijfsterrenveld voor de VW e-Fun Cup in 2021

De VW Fun Cup powered by Hankook staat voor twee bijzonder drukke weken. Voor in Mettet (20-21 maart) de motoren weer worden opgestart, staan komende woensdag- en zondagavond de eerste afspraken gepland van het online kampioenschap op het Amerikaanse circuit van Road Atlanta. De amateurrijders en liefhebbers bijten de spits af met de Belgian VW e-Fun Cup. Terwijl de toppers het weekend afsluiten met de European VW e-Fun Cup. De bijna zestig deelnemers zijn klaar om vuurwerk te laten zien!

Wie een lijst met favorieten maakt, moet helemaal bovenaan regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) opschrijven. De man die vorig jaar zijn eerste twee VW Fun Cup-races heeft betwist, is ondanks de enorme tegenstand nog altijd een van de te kloppen namen. Uit eigen land krijgt hij vooral tegenstand van Simon Duterme. Hij is de winnaar van de Xmas Race in december die voor het eerst plaatsneemt in de #278 van Acome Racing. Dan heb je ook nog Benoit Philips, zowel in de simulator als in het echte leven aan boord van de #219 CG Racing.

Calogero Lopez, die de Italiaanse kleuren verdedigt aan boord van de #480 van Milo Racing, voert een sterke buitenlandse delegatie aan. Naast de rijder van Sim Belgium is er vooral de Fransman Florian Bonjour (#13 Vaillante). Hij moet ook zijn duel met de jonge Belg Antoine Morlet (#65 Leader Racing) in het oog houden door de rivaliteit tussen Vaillant en Leader. De Portugees Daniel De Sousa (#421 DDK Racing) en de Amerikaan Matthew Madigan (#499 DRM Motorsport) hebben eerder al hun snelheid getoond aan het stuur van de virtuele VW Fun Cup. Zij zullen dus eveneens te duchten tegenstanders worden.

U heeft het begrepen. Door de minieme verschillen in de European VW e-Fun Cup is het onmogelijk om voor de start van het seizoen precieze waardeverhoudingen op te maken. Het format van de openingsrace leent zich bovendien perfect tot verrassingen. Eerst is er een super pole. Die wordt gevolgd door een race van één uur met een verplichte pitstop.

Je kan alle VW Fun Cup-teams een week voor de races in Mettet al een eerste keer aan het werk zien. Dat kan op woensdag- en zondagavond vanaf iets voor 8 uur via sociale media van de VW Fun Cup powered by Hankook. Het nieuwe seizoen kan eindelijk beginnen!

(Foto met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws