De Audi Q4 e-tron zet een maatstaf voor interieur en bediening

Met de Q4 e-tron presenteert Audi een echte allrounder. Het is een betrouwbare metgezel voor dagelijkse leven en vrije tijd. In alle opzichten is hij geschikt als de belangrijkste auto van het gezin. Met een lengte van 4 590 millimeter, een breedte van 1 865 millimeter en een hoogte van 1 613 millimeter behoort de Q4 e-tron met zijn buitenafmetingen tot het segment van de grotere compacte SUV’s. De architectuur van het modulaire elektrische aandrijfsysteem (MEB) waarop de compacte elektrische SUV van Audi is gebaseerd, maakt een volledig nieuwe indeling van de ruimte mogelijk. Terwijl de overhang vooraan slechts 86 centimeter meet, is de wielbasis 2,76 meter. Dat is zelfs meer dan in het segment van middelgrote SUV’s. Daardoor is het interieur 1,83 meter lang, vergelijkbaar met dat van een SUV uit de grote full-size klasse.

Als echte allrounder en gezinsauto beschikt de Audi Q4 e-tron over een groot aantal opbergvakken. Samen hebben die een volume van 24,8 liter, inclusief het handschoenenkastje. In de middenconsole zijn twee bekerhouders geïntegreerd. Dan is er nog een opbergvak van 4,4 liter met deksel en twee (of optioneel vier) USB type-C-aansluitingen. Ten slotte is daar ook de Audi phone box voor de mobiele telefoon op aanvraag. In de vier deurpanelen zitten flessenhouders voor flessen tot een liter, die ver vooraan in de armsteun zitten en dus heel gemakkelijk bereikbaar zijn. De bagageruimte van de Audi Q4 e-tron biedt 520 liter ruimte voor bagage. Het neerklappen van de rugleuningen zorgt voor een vrijwel vlakke ondergrond. Tot aan het dak beladen biedt de bagageruimte een volume van 1.490 liter.

Met het optionele augmented reality head-updisplay in de Q4 e-tron zet Audi een enorme stap voorwaarts in displaytechnologie. Het geeft belangrijke informatie weer via de voorruit op twee afzonderlijke niveaus, het statusgedeelte en het augmented reality-gedeelte (AR). De door sommige rijhulpsystemen verstrekte informatie en de pijlen van het navigatiesysteem, alsook de vertrekpunten en bestemmingen ervan, worden op de overeenkomstige plaats visueel op de reële buitenwereld geprojecteerd als inhoud van het AR-gedeelte en worden dynamisch weergegeven. Ze lijken op een afstand van ongeveer tien meter van de bestuurder te zweven. Afhankelijk van de situatie lijken zij in sommige gevallen nog een stuk verder te liggen. De bestuurder kan de displays zeer snel begrijpen zonder erdoor in de war te raken of afgeleid te worden, en ze zijn bijzonder nuttig in omstandigheden met slecht zicht.

Het nieuwe technologietijdperk waarin Audi is beland, komt ook tot uiting in het interieur van de Q4 e-tron. Het instrumentenpaneel profileert zich met vooruitstrevende elegantie en onderstreept het luchtige gevoel van ruimtelijkheid. De cockpit heeft een uitgesproken driedimensionaal design, en de geometrische volumes zijn op een opwindende manier met elkaar verbonden.

In de Audi Q4 e-tron krijgen de bedienings- en display-eenheden meer dan ooit de functie van designelementen. Het digitale instrument voor de bestuurder is als een diamant ingekapseld tussen twee volumes: een korte aan de linkerkant, waarin een luchtrooster is opgenomen, en een lange aan de rechterkant. Het loopt helemaal door tot aan de voorste passagiersdeur en integreert nog meer ventilatieopeningen.

Een dunne inleg, de zogenaamde tech-laag, ligt bovenop het display en verbindt het met het instrumentenpaneel. De keuze aan oppervlaktematerialen voor het paneel omvat openporig lindehout, aluminium in drie verschillende uitvoeringen, en kunststof. Een technische hybride stof die gedeeltelijk van gerecycled materiaal is gemaakt, zal kort na de marktintroductie beschikbaar zijn voor de inleg van het S-line interieur.

Ook het stuurwiel in de Audi Q4 e-tron zet koers naar de toekomst van de mobiliteit. Met zijn dubbelspaaks design behoort het tot een nieuwe generatie. De vier ringen op het airbagdeksel zijn plat en op de onderste spaak staat het e-tron logo. De bovenste spaken zijn voorzien van aanraakoppervlakken in een Black Panel-look waarvan de functionele gebieden ook voorzien zijn van achtergrondverlichting om de respectieve actieve knoppen aan te geven. Lichte uitsteeksels scheiden ze van elkaar, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn. De knoppen geven zachte voelbare feedback wanneer ze worden ingedrukt. Net als op een smartphone zijn er niet alleen aanraakbewegingen, maar ook veegbewegingen, bijvoorbeeld om door lijsten te scrollen.

Audi gaat elektrisch: de Q4 e-tron wordt gelanceerd in een dynamisch marktsegment
De elektrische campagne bij Audi blijft op stoom komen. De Q4 e-tron volgt op de grote SUV-modellen Audi e-tron en e-tron Sportback, evenals de sportieve e-tron GT. De Q4 e-tron speelt een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van het merk. Hij wordt gelanceerd in een bijzonder aantrekkelijk en snelgroeiend marktsegment, de klasse van de compacte SUV’s. Voor Audi-klanten biedt het een instap in de wereld van elektrische hoogwaardige mobiliteit voor een aantrekkelijke prijs.

(Persbericht met dank aan Audi Press)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws