Mike Rockenfeller naar Audi ABT Sportsline

Voor ABT Sportsline zullen de Duitser Mike Rockenfeller en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde rijden. Rockenfeller heeft heel wat ervaring in het DTM. Hij won het DTM-kampioenschap in 2013 toen hij nog voor Phoenix Racing reed. Van der Linde zal dit seizoen zijn debuut maken in het DTM. Hij is zeer ervaren met de Audi R8 LMS waarmee ABT Sportsline dit seizoen rijdt.

“Voor ons is dit de ideale combinatie door elk hun eigen ervaring”, zegt Hans-Jürgen Abt, partner bij ABT Sportsline. “We kennen hen allebei goed en de verstandhouding binnen het team zit ook goed.” Rockenfeller voegt daaraan toe: “ABT Sportsline is een van de traditionele teams in het DTM. Ze strijden ook elke keer mee voor de titel en tonen elk seizoen een unieke motivatie.”

Ook HTP Winward Motorsport (ook Winward Racing genoemd) heeft zijn rijders voor 2021 bekendgemaakt. De Oostenrijker Lucas Auer en de Brit Philip Ellis zullen voor het team rijden. Zij zullen de Mercedes-AMG GT3 besturen. Auer heeft al vijf seizoenen ervaring in het DTM met verschillende overwinningen. Ellis is debutant, maar heeft ook al prestaties geleverd met een GT3. Hij won eind januari van dit jaar de 24 uur van Daytona in de GTD-klasse. Het team is ontstaan na een fusie tussen HTP Motorsport en Winward Racing. Na die fusie besliste het team om ook toe te treden tot het DTM.

Team Winward - Lucas Auer en Philip Ellis

(Foto’s met dank aan DTM)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws