De SF21 moet Ferrari terug naar de top brengen

Ferrari heeft als laatste zijn nieuwe F1-wagen voorgesteld. De SF21 moet het vorige seizoen doen vergeten en de renstal terug naar de top brengen. Het seizoen van 2020 was het slechtste seizoen van Ferrari sinds 1980. In 1980 eindigde Ferrari op de tiende plaats in het klassement voor de constructeurs. Ferrari won zelfs geen enkele grand prix. Vorig seizoen wonnen ze ook geen enkele grand prix. Er waren wel twee podiumplaatsen van de Monegask Charles Leclerc. Uiteindelijk eindigde Ferrari anoniem op de zesde plaats.

In de SF21 zit een nieuwe Ferrarimotor. Volgens het team heeft de bolide daardoor snelheid op de rechte stukken teruggewonnen in vergelijking met de vorige krachtbron. Dat geeft Ferrari hoop om het in 2021 beter te doen. Verder zijn er niet veel aanpassingen aan de wagen. De meeste zijn gemaakt door reglementswijzigingen op het vlak van aerodynamica. Nog opvallend is het groene accent achter de cockpit.

Ferrari F1 - SF21

Leclerc blijft bij de renstal. De Spanjaard Carlos Sainz is zijn nieuwe ploegmaat. “Op dit moment kunnen we nog niet veel conclusies over de wagen trekken”, zegt Sainz. “Het is ook elke winter afwachten waar de andere teams staan. Na Bahrein zullen we meer weten, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Nu hebben alle teams hun nieuwe F1-bolide voorgesteld. De volgende afspraak is dit weekend al. Dan staat het testweekend in Bahrein op het programma. Twee weken later is het al de eerste grand prix van het nieuwe Formule 1-seizoen. Ook dat is in Bahrein.

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws