Team WRT met twee auto’s in de 24 uur van Le Mans

Een week geleden maakte de organisatie van de 24 uur van Le Mans de beslissing om de race uit te stellen naar augustus. Nu zijn de deelnemers voorgesteld. Al is die nog niet definitief. 62 teams zijn verdeeld over vijf klassen: hypercar, LMP2, LMGTE Pro, LMGTE Am en de innovatieve wagens. Die laatste klasse is voor rijders met een fysieke handicap. Daarvoor is er op dit moment één team: SRT-41. Daarbij een Belg Nigel Bailly. Zijn ploegmaat is de Japanner Takuma Aoki. De hypercar-klasse is een nieuwe klasse. Daarin strijden vijf wagens. Toyota Gazoo, die vorig jaar in de LMP1-klasse Le Mans won, en Glickenhaus leveren elk twee auto’s af. Alpine zal met één auto in actie komen.

Bij de LMP2-klasse is er een Belgisch team: Team WRT. Zij zullen in actie komen met twee wagens. De Nederlander Robin Frijns, de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Fransman Charles Milesi zullen #31 van Team WRT besturen. Voor #41 zijn dat de Pool Robert Kubica, de Zwitser Louis Delétraz en de Chinees Yifei Ye. Dat zijn een van de 25 auto’s in de LMP2-klasse. In die klasse verdedigt United Autosports de titel met drie wagens. Vorig seizoen werd Jota tweede achter United Autosports. Dit jaar zullen ze de concurrentie aangaan met onder meer de Belg Stoffel Vandoorne.

De LMGTE Pro-klasse belooft een spannende strijd te worden. Porsche en AF Corse krijgen de concurrentie van Corvette. Net zoals in de LMP2-klasse, staan er in de LMGTE Am-klasse veel teams op de deelnemerslijst. In totaal zijn er 24 auto’s. Onder de rijders in die klasse zit er ook een Belg. Alessio Picariello zal rijden voor Absolute Racing. Verder zijn er ook twee teams met enkel vrouwelijke rijders. In de LMP2-klasse is er Richard Mille Racing Team en in de LMGTE Am-klasse Iron Lynx.

“Met de introductie van de hypercars gaat deze wedstrijd een nieuw tijdperk in”, zegt Pierre Fillon, voorzitter van Automobile Club de l’Ouest. “Zo zal onze discipline nog aantrekkelijker worden. We willen dan ook samen met de fans deze historische editie van de 24 uur van Le Mans meemaken.”

(Foto met dank aan Toyota)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws