#999 Knauf in de Europese VW Fun Cup 2021

Sinds zijn oprichting door Franz Dubois aan het einde van de jaren negentig, heeft de VW Fun Cup niet opgehouden concurrentie, kameraadschap en zaken doen te doen rijmen. Ultiem voorbeeld: bij het begin van het seizoen 2021 van de Europese VW Fun Cup de komst van #999 Knauf. Die zal een groep buddy’s verzamelen die afkomstig zijn uit de streek van Sprimont. Hun credo: de dingen serieus maken zonder zichzelf serieus te nemen. En het resultaat is nu al verbluffend.

De 2021 Fun Cup competitie maakt zich klaar om over slechts tien dagen van start te gaan op het Jules Tacheny Circuit in Mettet. En op het veelkleurige veld staat een gloednieuwe auto: de #999 Knauf! “Tijdens een gesprek met Xavier en Axel Knauf herinnerden we ons een aantal goede herinneringen aan het racen samen. De wens om het opnieuw te doen was sterker dan wat dan ook”, legt Marc Lognard uit, die al zo’n twintig jaar in de VW Fun Cup racet. Persoonlijk is het 3 of 4 jaar geleden dat ik regelmatig heb gereden. Zodra de wens om dingen goed te doen de overhand kreeg, hebben we ervoor gezorgd dat we ons omringen met elementen die de competitie met dezelfde geest benaderen als wij. De structuur van Pierre Piron gesteund door Patrick Bovy leek ons voor de hand liggend als keuze. Vooral omdat het samenwerkt met Manu Nava (Acome Racing). Ter afsluiting voegde Dominique Noël zich bij ons ter versterking van de keuze op het moment van de bijeenkomsten. Rekening houdend met elk zijn vaardigheden, krijg je een mooie collectie van activa in ons spel.”

En dat is nog niet alles. Grégory Servais heeft ook zijn enthousiasme geuit over het idee om zich bij het #999 Knauf-project aan te sluiten. Ook Pierre-Yves Corthals heeft bevestigd dat hij van plan is dit seizoen vier keer met de #999 Knauf te rijden. “Het doel van het team is plezier maken en goede races rijden,” vervolgt Marc Lognard. Hoewel Grégory Servais duidelijk aanspraak maakt op een top 3-finish wanneer de gelegenheid zich voordoet, zal ik bescheidener zijn door te wedden op een alomtegenwoordigheid tussen de 5e en 15e plaats. Maar wat het resultaat ook is, we zullen allemaal ons uiterste best doen om de #999 Knauf te laten schitteren. De auto is nieuw, al onze partners – die we graag willen bedanken! – meer gemotiveerd zijn dan ooit, laat het avontuur beginnen! “

In Mettet zal de #999 Knauf worden bestuurd door Grégory Servais, Pierre-Yves Corthals en Xavier Knauf. Marc Lognard zal het team vervoegen op de tweede meeting van het seizoen, op het Franse circuit van Lédenon. Axel Knauf zal deelnemen aan de twee evenementen die gepland zijn op Spa-Francorchamps, waaronder de 25 Uur. Corthals, die al in dienst is bij een ander team, zal de Belgische Grand Prix van de Formule 1 missen.

(Persbericht en foto’s met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws