Glenn Paenen en Jan Ooms tekenen voor Belcar 2021 met Belgium Racing Porsche 911

Glenn Paenen en Jan Ooms tekenen ook in 2021 present in het Belcar Endurance Championship. De Antwerpse tandem slaat opnieuw de handen in elkaar met Belgium Racing Team en betwist in 2021 een eerste volledig seizoen op de Porsche 911 GT3 Cup. Naast enkele wedstrijden over 3 uur staat er ook een etmaalrace op het programma: de 24 Hours of Zolder, die Belgium Racing Team reeds viermaal op zijn naam schreef.

“We willen dit jaar bouwen op de ervaring die Jan en Glenn afgelopen seizoen vergaarden toen ze hun eerste stappen zetten met de Porsche 911 GT3 Cup”, vertelt Belgium Racing Team Program Manager Marc Goossens. “We mikken dit jaar op een volledig seizoen, inclusief de 24 Hours of Zolder. Dat moet hen toelaten om verder te groeien in een wagen waarmee zij ondertussen vertrouwd zijn. Vanuit Belgium Racing Team begeleiden wij hen uiteraard daarbij, zowel op als naast de racetrack. Ze hebben vorig jaar bewezen uit het goede hout te zijn gesneden en bijgevolg hebben we niet lang moeten twijfelen om de samenwerking verder te zetten.”

Belcar, Derdaele, Belgium Racing, Glenn Paenen, Jan Ooms, Porsche, Titan Cargo

“We kiezen opnieuw voor de Belcar, omdat zowel Jan als ikzelf liefhebbers zijn van enduranceracerij”, verduidelijkt een opgetogen Glenn Paenen. “De uitdaging om geconcentreerd te blijven, de impact van strategie op een race, de push om constant te blijven en de wedstrijd juist te lezen, dat spreekt ons enorm aan. Bovendien houden we ook van de sfeer binnen de Belcar en de Porsche Endurance Trophy Benelux. Samen met onze partners hebben we afgelopen winter dan ook een plan uitgewerkt en we zijn enorm blij om opnieuw aan te treden met een icoon als de Porsche 911 GT3 Cup, een wagen die wederom de kleuren van TITAN CARGO zal dragen en onze partners uitstraling biedt op nationaal niveau.”

Belcar, Derdaele, Belgium Racing, Glenn Paenen, Jan Ooms, Porsche, Titan Cargo

“Voor het eerst zullen we starten in de 24 Hours of Zolder. Een droom die uitkomt, al zullen we blij zijn als we heelhuids de meet bereiken”, lacht Jan Ooms. “Ik besef hoe zwaar die race is, want mijn vader stond zelf meermaals aan de start. We willen dit jaar zoveel mogelijk ervaring opdoen, in de hoop dat we van pech gespaard blijven. Vorig jaar hebben we enkele wedstrijden niet kunnen afwerken en hadden we ook niet altijd het geluk aan onze zijde. We willen dit jaar echt een eerste podiumplaats claimen, al wordt dat zeker niet eenvoudig met de nieuwe klasse-indeling binnen het Belcar Endurance Championship. Met een team als Belgium Racing, dat de voorbije twee jaar Belgisch Kampioen werd, kunnen we op beide oren slapen. De samenwerking verliep enorm vlot en dat heeft ons doen besluiten om de ingeslagen weg verder te bewandelen. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint!”

Het Belcar Endurance Championship telt in 2021 drie klassen, met elk een eigen Belgische titel: prototype, GT’s en toerismewagens. Alle wagens delen de piste tijdens in totaal zes wedstrijden, waaronder de 24 Hours of Zolder en één uitstap naar de Duitse Hockenheimring. De start van het seizoen wordt gegeven op Circuit Zolder in het weekend van 8 en 9 mei.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws