Thierry Neuville oppermachtig tijdens Rally il Ciocco

Onze landgenoot Thierry Neuville tankte dit weekend wat meer vertrouwen met zijn nieuwe co-piloot Martijn Wydaeghe. Dit werd beloond met een zege tijdens de Rally il Ciocco, de eerste manche in het Italiaans kampioenschap waar er op hoog niveau werd geknokt.

Neuville kwam aanzetten met de Hyundai i20 R5, net zoals zijn teamgenoot Craig Breen, die toch al wat meer ervaring heeft met de wegen rond Italië. Zo won hij vorig jaar Rally di Elba en ook de winst in de Rally Sanremo in 2019 staat op zijn naam. De laatste keer dat Neuville met de Hyundai pronkte was op eigen bodem, tijdens de Renties Ypres Rally 2018. Dit weekend was ook een ideale test voor de komende WRC manche, want dan trekt men richting Kroatië, een nieuwe wedstrijd op asfaltwegen.

Thierry Neuville - Julien Pixelrallye
Foto met dank aan Julien Pixelrallye

Een sterk deelnemersveld met een merendeel aan Italianen hield Thierry Neuville niet tegen. Met maar liefst zes scratches op tien klassementsproeven, kon Neuville met een mooie voorsprong van 22 seconden de trofee in handen nemen. Stefano Albertini en Giandomenico Basso vulden de top drie verder aan. Al kon niet iedereen meestrijden voor de overwinning. Meerdere zware crashes zorgden voor tal van opgaves. Ook Craig Breen deelde mee in de brokken. Op KP 5 ging hij met de Hyndai van de baan en kon helaas niet meer verder. Tijdens diezelfde proef gingen ook Daniele Campanaro en Marco Pollara zwaar van de baan. Gelukkig zijn beide teams ongedeerd.

Een geslaagde test dus voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. We zien het duo eind volgende maand terug tijdens de WRC Croatia Rally van 22 tot 25 april. Of Craig Breen dan ook zal meerijden, valt nog af te wachten. Maar met zijn sterke wedstrijd in Finland in het achterhoofd, zou zijn deelname in het Hyundai Motorsport team een goede zet kunnen zijn.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws