De #365 ‘Car Pass by DRM’ op jacht naar een nieuwe Biplace-titel in 2021

De Biplace-categorie zou de Biplace-categorie niet zijn zonder de #365 ‘Car Pass LRE by DRM’. De wit-geel-groene bolide stapte twee jaar geleden over naar DRM Motorsport. De #365 heeft niet minder dan vijf titels op zijn palmares staan in de VW Fun Cup powered by Hankook (2012, 2014, 2017, 2018 en 2019). Bovendien heeft het team ook vier zeges in de Hankook 25 Hours (2012, 2014, 2018 en 2019).

Vorig jaar stond de #365 enkel in Zandvoort aan de start. Maar goed nieuws voor 2021, want de ‘Car Pass’ zal ditmaal tijdens het volledige seizoen te bewonderen zijn! “We zijn inderdaad ingeschreven voor de zeven manches van het programma dit jaar”, bevestigt Miguel Coppieters, het vaste gezicht van de auto. “De campagne 2020 werd stokken in de wielen gestoken door de pandemie. Daarom wouden we absoluut alle races afwerken in 2021. We nemen passagiers mee tijdens alle wedstrijden in België, waaronder de fameuze 25 Hours van Spa-Francorchamps. Bij Car Pass is het een traditie geworden om genodigden de race te laten beleven van binnenuit. We zijn erg gelukkig dat die traditie, die voor ons als sinds 2011 bestaat, ook dit jaar wordt voortgezet.”

Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Philippe Reynens, Édouard de Braekeleer, Gautier Engisch en Philippe Wintgens zullen elkaar aflossen aan het stuur van de VW Fun Cup in de kleuren van de vzw. “Als Stéphane afwezig is door zijn programma in GT4 of met de #2 ‘DRM-Autographe’, vervangt Maxime Pasture hem”, verduidelijkt Miguel. “Maxime werd onder meer vicekampioen in de BGDC enkele jaren geleden en heeft meermaals de 25 Hours betwist. We heten hem welkom in ons team en zijn er zeker van dat hij een waardige versterking zal vormen.”

2021 krijgt een dubbele ambitie. ‘Car Pass LRE by DRM’ wil niet één, maar twee titels veroveren bij de Biplaces. “Natuurlijk zullen we er alles aan doen om dit seizoen kampioen te worden. Daarnaast, ook al raceten we vorig jaar enkel in Zandvoort, maken we nog altijd kans op de titel van superkampioen. Dat is de combinatie van het seizoen 2020 en 2021. We zouden erg gelukkig zijn om die twee bekroningen aan DRM Motorsport te kunnen schenken. Zij zijn een team dat blijkt geeft van professionalisme. Ook toen we hier twee jaar geleden aankwamen. We hopen op een mooi seizoen bij een team dat telkens weer ongelofelijk werk levert tegen een concurrentie waar we het goed mee kunnen vinden, zoals dat de bedoeling is in de Biplace-categorie. Laat Mettet maar komen!”

Afspraak over enkele dagen al voor de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Daar zal DRM Motorsport van de partij zijn met verschillende wagens.

(Persbericht en foto’s met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws