D2P wordt een volwaardig team

Nadat ze hun eerste adelbrieven behaalden met John Wartique in de Ferrari Challenge Europe, met onder meer een prachtige derde plaats tijdens de fel betwiste wereldfinale van het seizoen 2020, wordt D2P, de structuur van Stéphane Corremans, nu een volwaardig raceteam. Het team zal niet minder dan drie Ferrari 488 Challenge EVO in de Ferrari Challenge Europe inzetten en dat in nauwe samenwerking met Francorchamps Motors Luxemburg, het bedrijf dat het legendarische Italiaanse merk in het Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigd.

DP2, Ferrari Challenge Europe, Francorchamps Motors Luxemburg, John Wartique, Stéphane Corremans, Ginion Group

“Het idee om D2P boven de doopvont te houden, is gegroeid tijdens mijn, niet altijd even geslaagde, deelnames aan trackdays”, legt Stéphane Corremans uit. “Van in het begin hebben wij de nadruk gelegd op service, respect voor de klant en een zeer grote zorg voor het geheel. De structuur groeide snel, met enerzijds een groep mensen die onze diverse Ferrari huurden voor een geslaagde ervaring op circuit en anderzijds klanten die hun wagens aan D2P toevertrouwden. Ons professionele team stelt alles in het werk om de gentlemen-drivers op een professionele en exclusieve manier bij te staan om ze zo in perfecte omstandigheden van competitie te laten proeven. We hebben John Wartique ook ondersteund tijdens zijn deelname aan diverse manches van de Ferrari Challenge Europe in 2020, met het succes dat we kennen. Dat heeft er ons toe aangezet om verder te groeien. D2P wordt een team op zich en zet in 2021 drie wagens in. Als we de optelsom van de trackdays en races maken, dan zullen we in 2021 77 dagen op circuit doorbrengen. Het bedrijf is dus sterk aan het groeien.”

DP2, Ferrari Challenge Europe, Francorchamps Motors Luxemburg, John Wartique, Stéphane Corremans, Ginion Group

John Wartique doet het opnieuw in de categorie ‘Pirelli’ van de Ferrari Challenge Europe, of de competitie voor de professionele rijders, waarbij hij voluit voor de Europese titel gaat. D2P zal echter ook aanwezig zijn in de categorie ‘Shell’, met twee gentlemendrivers. Enerzijds gaat het dan om de Pool ‘Ziemann’ en anderzijds zien we de Luxemburger Jorge Daniel. “De overstap naar de competitie van deze beide gentlemendrivers illustreert de filosofie van D2P”, vervolgt Stéphane Corremans. “Zij zullen ondersteuning van onze instructeurs krijgen en alles zal in het werk gesteld worden om hen zoveel mogelijk progressie te laten maken en tegelijkertijd ook maximaal plezier te laten beleven.”

Deze drievoudige aanwezigheid van D2P in de Ferrari Challenge Europe gebeurt in de kleuren van Francorchamps Motors Luxemburg, een onderdeel van de Ginion Group, met als drijfveer de gemeenschappelijke passie voor het merk met de Cavallino Rampante.

DP2, Ferrari Challenge Europe, Francorchamps Motors Luxemburg, John Wartique, Stéphane Corremans, Ginion Group

“Autosport is een vast onderdeel van het DNA van Ferrari en ergens is dit een terugkeer naar de bron”, legt Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group, uit. “Op circuit respecteren we de essentie van het merk, maar ook de anderen. Met de aanwezigheid van D2P in de Ferrari Challenge Europe, verbinden we de passie voor de snelheid, de competitie en onze klanten die met een Ferrari op de weg rijden. De samenhorigheid van het team bereikt zijn paroxisme en de manier waarop Stéphane Corremans het management van D2P aanpakt, beantwoordt volledig aan onze ambities.”

Voor het seizoen 2021 kan D2P rekenen op de technische ondersteuning van AF Corse, de structuur van Amato Ferrari, die uiteraard een rechtstreekse lijn met het moederhuis in Maranello heeft. De professionele rijder van het team, John Wartique, bekleedt ook de functie van General Manager, terwijl een andere bekende figuur in de Belgische autosport, Gino Bux, zal trainen als teammanager in samenwerking met AF Corse. D2P heeft recent ook zijn intrek genomen aan het circuit van Spa-Francorchamps, met name aan het rondpunt richting ‘La Source’, in een zeer mooi commercieel pand.

De Ferrari Finali Mondiali 2020 werden omwille van corona even uitgesteld, maar liggen ondertussen achter ons. Na die finale op het circuit van Misano, volgt over drie weken al de eerste afspraak van 2021 en dat op de legendarische Autodromo di Monza. In dat schitterende kader zullen D2P en Francorchamps Motors Luxemburg de krachten bundelen, gedreven door passie.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws