VW Fun Cup powered by Hankook: opnieuw racen in Mettet

We hebben er lang op gewacht en eindelijk is het zover! Het seizoen 2021 van de VW Fun Cup powered by Hankook begint dit weekend op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Er heerst onder de talrijke deelnemers vooral vreugde om opnieuw dezelfde passie te kunnen delen. Ondanks een erg strikt protocol door de gezondheidscrisis.

Na zes lange maanden zonder competitie kijken de deelnemers ernaar uit om het tegen elkaar op te nemen. Dat zie je aan de vele teams die komende zondag de twee races van twee uur zullen afwerken. Ze zijn met meer dan veertig.

In de loop der jaren is de VW Fun Cup powered by Hankook meer en meer een van de meest hoogstaande kampioenschappen van ons land geworden. In die mate zelfs dat het niveau van de tenoren op het circuit vandaag zonder twijfel hoger ligt dan waar ook in onze contreien.

Om de liefhebbers van de pure competitie en de amateurrijders (het leeuwendeel van de inschrijvingen in de VW Fun Cup powered by Hankook) te geven wat ze willen, heeft promotor Kronos Events beslist om drie grote categorieën vast te leggen met evenveel klassementen. Er is dus de Cup, voor de tenoren, Fun voor teams van snelle liefhebbers en de klasse van de Biplaces. Bij de Fun is er een speciale vermelding voor de Pure-rijders. De openingsrace staat voor de deur en dus is het tijd voor een troepenschouw.

In de VW Fun Cup powered by Hankook strijden vandaag echte specialisten voor de overwinning en voor elke tiende van een seconde. Ieder team met minstens één of maximaal twee Top Gun-rijders komt uit in de Cup-categorie. Acht teams tekenen present voor de eerste afspraak in Mettet. De #477 DRM Motorsport krijgt de favorietenrol opgespeld met zijn trio Sébastien Kluyskens-Maxime Soulet-Cédric Bollen, maar enkele anderen zouden hen het leven zuur kunnen maken. Zo vinden we aan het stuur van de #280 van Milo Racing de namen van Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Porsche Asia-rijder Alessio Picariello. Op de #999 Knauf by Acome maakt Xavier Knauf dan weer zijn terugkeer naast Grégory Servais en Pierre-Yves Corthals. Jac Motors maakt verder zijn terugkeer met de #44. Daar zullen Laurent Jaspers, Michaël Leenders en Emile De Dryver elkaar aflossen.

Die vier wagens vertrekken met een licht voordeel, maar de oustiders zullen zich niet laten kennen. We denken onder meer aan de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen), de #426 AP by Acome (Pierre Piron-Gilles Piron-Martin Leburton) en de #465 Leader Racing (Tristan Földesi-Jean-Luc Vandormael-Benoit Dupont). Comtoyou Racing kiest voor een originele line-up op de #292. Voor het team rijden Audi Sport-rijder Frédéric Vervisch, gewezen Belgisch rallykampioen Vincent Verschueren en Angélique Detavernier.

Net als in de Cup-klasse lijken een half dozijn favorieten zich te onderscheiden op de deelnemerslijst van de Fun-categorie. Clubsport Racing by Allure, kampioen in de klasse in 2019, zet drie wagens in. Dat zijn onder meer de #114 van Philip Vandewalle-Bram Vanhengel en de #415 van Pieter Ooms-Koen De Wit. Als tegenstanders halen we de fameuze #2 van DRM Autographe aan. Ulysse De Pauw, Stéphane Lémeret en Matthieu de Robiano besturen die auto. Opgepast ook voor de #13 van NSL by Allure, met Fred Bouvy. De Mexicaanse Formule 3-rijder Rafael Villagomez staat hem bij.

De #404 van Graficko by Milo, met de jonge Timo Van Impe en Matteo Raspatelli, zal zich net als de #422 Michaël Mazuin Sport van de familie Mazuin willen laten opmerken. Michaël en zijn kinderen Camille en Louis boekten vorig jaar heel wat progressie. Ze starten dus met de ambitie om te schitteren op hun thuiscircuit. Met het duo William Godefroid-Benoit Philips op de #219 heeft CG Racing echter eveneens een sterk ijzer in het vuur! Manu Nava staat aan de vooravond van zijn 25ste seizoen in de VW Fun Cup. Hij zal opnieuw de kleuren van de #278 Acome Racing by AP verdedigen. Dat is samen met zijn teamgenoten David Doutrepont en Anthony Rosa.

Alle deelnemers uit de sterk bezette Fun-klasse opsommen is haast onbegonnen werk. In die divisie is het echter ook uitkijken naar een race in de race onder de rijders die enkel de VW Fun Cup als ervaring hebben: het Pure-klassement. Enkele te duchten klanten zijn de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Michaël Jassogne), de tandem Peter Vuylsteke-Matts Breckpot op de #284 Standwork by AC Motorsport en het jonge drietal Frédéric Bocquet-Simon Carerra-Arnaud Kahia (#53 DRM Nice Cars). Dan heb je ook nog de #290 Herock by Comtoyou met voormalig Europees kartingkampioen Gaëtan Lancksweerd als wegkapitein in het gezelschap van Laurent Van Laere en Benjamin De Cock.

Voor de volledigheid onderlijnen we ook het debuut in de autosport van een gekend gezicht van de Belgische politiek. Georges-Louis Bouchez vormt komend weekend namelijk een team met Vincent Piraux en Max Bruno op de #79 Make a Wish by AC Motorsport. Hun ambitie is om geld in te zamelen voor de actie Make a Wish.

Als bewijs van de link tussen de virtuele VW e-Fun Cup en de echte variant, maakt Julien Schein, de kampioen van 2020, opnieuw deel uit van het peloton met Nicolas Delencre en rallyrijder Arthur Kerkhove op de #294 Why Not? Racing. Martin Businaro, die eveneens online en echte races combineert, vormt op de #399 DRM Pure Fun een duo met Bernard Draps.

Bijna 25 jaar na de voorstelling van het eerste prototype van een VW Fun Cup, maken we de geboorte mee van de Vintage-categorie. Dat is de nieuwe naam van de Evo1-klasse en voor wagens van de eerste generatie die tussen 1997 en 2008 gebruikt werd. De #272, met als teamnaam ‘Fun Cup Vintage’, wordt bestuurd door Éric de Hoe en Mathieu Simone.

Naar goede gewoonte wordt er ook een klassement opgemaakt voor de Biplaces. Dat is de categorie waarin de vaste waarden hun favorietenrol opeisen. Het duel tussen de #365 Carpass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens) en de #342 Monster Trendy by Milo (Francis Plunus-Éric Jardon) krijgt een nieuw hoofdstuk. Mogelijke scheidsrechters zijn de #315 Fun 4 Racers (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet), de #355 Publincentive by Leader Racing (Olivier Baudet-Jean-Michel Mahy-Christian Gengoux-Lyssia Baudet) of de #377 Mazuin Sport van Jacky en Ralph Pierard. CG Racing zet tot slot ook een Biplace Evo2 in voor een team dat nog niet vaststaat.

Van 9u tot 10u is er de kwalificatiesessie. Daarna staan twee races van 120 minuten op het programma om 11.30 uur en 15.30 uur. Op zondagavond kennen we met andere woorden de eerste leiders van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021.

(Persbericht en foto met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws