Guillaume de Mevius en Tom Colsoul op weg naar FIA World Cup met OT3

Overdrive Racing heeft een volledig Belgisch team ingeschreven voor de Andalucia Rally. Die rally is de eerste ronde van de 2021 FIA World Cup for Cross-Country Rallies. Ze vindt plaats van 12 tot 16 mei in Zuid-Spanje.

De 26-jarige Guillaume de Mevius zal samen met de ervaren copiloot Tom Colsoul racen in een in België gebouwde OT3. Ze komen uit in de FIA T3-klasse en worden tijdens de FIA-wereldbekerwedstrijden ondersteund door het Belgische mecaniciensteam van Overdrive Racing. Het is de eerste keer dat Overdrive Racing sinds de oprichting in 2007 met een volledig Belgisch team rijdt.

Overdrive Racing rijdt dit weekend met twee Toyota Hiluxen voor Ronan Chabot en Erik van Loon in de Baja van Jordanië. Maar het personeel van de werkplaats in Villers-le-Bouillet (onder leiding van CEO Jean-Marc Fortin) treft nu de laatste voorbereidingen voor de start van het FIA World Cup-programma.

De Mevius en Colsoul reizen in mei naar Spanje en vervolgens naar de tweede ronde van de FIA World Cup in Kazachstan (7-13 juni). De Mevius zal dan de andere rondes van de reeks in de OT3 aanpakken. Dat zijn de Silk Way Rally (1-11 juli), de Portugal Cross-Country Rally (16-21 september), de Rally van Marokko (8-13 oktober), de Abu Dhabi Desert Challenge (6-12 november) en de Ha’il International Rally in Saoedi-Arabië (28 november – 3 december).

De Mevius heeft veel recente ervaring in klassementsproevenrally’s, zowel in het Belgisch als het Wereldkampioenschap Rally, en was Belgisch Junior Rallykampioen in 2017. Hij nam eind vorig jaar deel aan Baja Portalegre en twee back-to-back Hail Bajas in Saoedi-Arabië. Daarbij won hij bij zijn debuut in Portugal de T3-sectie. Ook werd hij daar bij de twee Saoedische evenementen tweede en derde in T3.

“Ik ben heel blij dat ik in de FIA World Cup met Tom Colsoul in de OT3 mag rijden,” zei de Mevius. “Zeker, alles komt uit België, dus dat is best een leuk verhaal. Ik heb al twee Bajas gedaan, maar ik ben blij dat ik verder kan. Dit is het begin voor mij in de cross-country evenementen. Het is een nieuw avontuur en ik ben heel gemotiveerd om te leren. Ook om te proberen snel te zijn in dit soort wedstrijden. Het is een nieuw verhaal voor mij. Tom heeft veel ervaring. Ik ken hem al enkele jaren. Het gevoel is goed bij hem. Dat is belangrijk in de auto. Ik ben er zeker van dat hij me veel dingen zal uitleggen.”

Colsoul voegt eraan toe: “Dit is een volledig Belgisch team in een niet-Belgische discipline. Ik vind het heel cool. Ik ben er superenthousiast over. Guillaume is een jonge coureur en heeft bijna geen ervaring in cross-country, maar hij heeft een goede rallybasis en is een goede consistente rallyrijder. Hij heeft een bekende vader in dit wereldje en ik ook (Guy). Zelfs in de cross-country reden onze beide vaders bij tijd en wijle erg goed. Dat is best een grappig detail en voor mij is het leuk om een jonge coureur te hebben. Het is vijf of zes jaar geleden dat ik er een had. Ik hou van dit soort avontuur.”

De OT3 by Overdrive is een 1000cc side-by-side-voertuig met zes versnellingen en turbo dat in aanmerking komt voor de FIA T3-categorie. Het lichtgewicht off-road buggy-derivaat levert ongeveer 177 pk en is gebouwd van koolstofvezel met een carrosserie van Kevlar. Daardoor heeft de auto een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding heeft. De verlengde wielbasis zorgt ook voor een grotere stabiliteit. Het zwaartepunt is naar achteren verplaatst om de prestaties en het evenwicht te verbeteren.

(Persbericht en foto’s met dank aan Overdrive Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws