Stoffel Vandoorne enige Belg in de 6 uur van Spa-Francorchamps

Het 2021 FIA World Endurance Championship (FIA WEC) gaat volgende maand van start in Spa-Francorchamps met de officiële proloog en de eerste ronde van WEC seizoen 9. In totaal staan er 37 auto’s op de eerste versie van de inschrijvingslijst.

Vijf Hypercars, 14 LMP2’s, vijf LMGTE Pro-auto’s en 13 LMGTE Am-auto’s vormen het indrukwekkende deelnemersveld van teams en coureurs met vele sterren. Zij zullen deelnemen aan de TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps (29 april – 1 mei), die achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

In de LMP2-klasse rijden 14 teams. Daarbij het Belgische Team WRT met de Nederlander Robin Frijns, de Oostenrijker Ferdinand Habsburg-Lothringen en de Fransman Charles Milesi. Bij JOTA rijdt de enige Belg mee, Stoffel Vandoorne. Hij heeft al enige ervaring in de WEC met twee starts. Daarbij haalde hij telkens het podium. Dat was in Spa in 2019 en de 24 uur van Le Mans later dat jaar.

Het begin van een gloednieuw tijdperk in de sportscar-racerij wordt ingeluid door de Hypercar-klasse. Daarin zullen vijf wagens het tegen elkaar opnemen in de belangrijkste raceklasse van het WEC. Toyota Gazoo Racing zet twee auto’s in. Ook Glickenhaus Racing neemt deel met twee wagens. Bij Alpine Elf Matmut is dat één. Aan de LMGTE Pro en de LMGTE Am nemen respectievelijk vijf en dertien teams deel.

Voor het eerst in de geschiedenis van het WEC nemen dit jaar in totaal zes vrouwen deel aan de seizoensopener. Het LMP2-team Richard Mille Racing Team en het Iron Lynx LMGTE Am-team hebben enkel vrouwelijke rijders.

De officiële pre-season test, ook wel bekend als de Proloog, vindt plaats op het Belgische circuit van 26-27 april. Het hoofdevenement – de TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps – gaat op zaterdag 1 mei van start. Hier kan je het het laatste wedstrijdschema bekijken.

(Foto met dank aan Michelin Motorsport)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws