Laurens Vanthoor wint de 12 uur van Sebring in de GTD-klasse

Afgelopen nacht ging in de Verenigde Staten de 12 uur van Sebring door. Dat is de tweede manche van WeatherTech SportsCar Championship en maakt deel uit van de Michelin Endurance Cup. De eerste was de 24 uur van Daytona.

In de GTD-klasse was Pfaff Motorsports het beste team. De Belg Laurens Vanthoor rijdt samen met de Duitser Lars Kern en de Canadees Zach Robichon voor Pfaff Motorsports. De kwalificaties waren voor het team nochtans niet goed verlopen. Ze eindigden pas dertiende en daarmee laatste in de GTD-klasse. Tijdens de race verliepen de pitstops vlot en hun strategie stond ook op punt. Zo kwam het team helemaal vooraan in de race in hun klasse. Aan de finish hielden ze ruim twee seconden over op Wright Motorsports, waar de Belg Jan Heylen in actie kwam.

“Het ging heel vlot”, zegt Vanthoor. “Onze wagen was heel goed. Dat was in Daytona ook al het geval, maar toen maakten we nog foutjes. In Sebring deden we een perfecte job. Dat is de manier om races te winnen.” De volgende race voor de GTD-klasse is in Ohio op 16 mei.

In de LMP3-klasse deed het Belgische team Mühlner Motorsports America niet mee. Core Autosport was in Sebring het snelste team in die klasse. In de LMP2-klasse won PR1 Mathiasen Motorsports. Mustang Sampling / JDC-Miller won de DPi-klasse, de snelste klasse. De GTLM-klasse werd gewonnen door WeatherTech Racing.

(Foto met dank aan IMSA (Facebook))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws