Acropolis Rally vervangt Chili op de WRC-kalender

Griekenland keert voor het eerst in acht jaar terug in het FIA World Rally Championship. De legendarische Acropolis Rally Greece is toegevoegd aan de kalender voor 2021. WRC Promoter heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met de Griekse overheid voor de terugkeer van de rally.

De race zal plaatsvinden van 9 tot en met 12 september in ronde 10 van het seizoen. Het vervangt de Copec Rally Chile. Die helaas is afgelast vanwege aanhoudende reisbeperkingen en andere beperkingen van overheidswege in verband met de pandemie.

In 1973 nam de Acropolis Greece Rally aan het eerste seizoen van het WRC deel, maar ervoor werd de Acropolis Rally ook al verreden. Dat was voor het eerst in 1951. Nadien heeft het een reputatie opgebouwd als een van de iconische wedstrijden van het WRC. De rally wordt beschouwd als een van de zwaarste rondes van het WRC, omdat bochtige en rotsachtige bergwegen in combinatie met intense hitte en verstikkend stof een felle uitdaging vormden. De rally werd 38 keer verreden in het WRC en verliet het kampioenschap in 2013. Colin McRae staat bovenaan de erelijst van het evenement met vijf overwinningen. Andere winnaars zijn onder meer wereldkampioen Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl en Carlos Sainz.

“De Akropolis heeft een roemrucht hoofdstuk in de geschiedenis van het WRC”, zegt Jona Siebel, managing director van WRC Promoter. “We waarderen de enorme inzet van de Griekse regering om de rally weer terug te brengen op het hoogste niveau in de wereldrallysport. Welkom terug!”.

“Chili bleek een populaire toevoeging aan het WRC in 2019. Helaas had het land vorig jaar zwaar te lijden onder de pandemie en de situatie blijft moeilijk. We zijn enorm teleurgesteld dat we het evenement van dit jaar verliezen, maar Chili blijft heel erg deel uitmaken van de WRC-familie.”

Vice-minister van Sport Lefteris Avgenakis voegt eraan toe: “We zijn verheugd dat we onze belofte aan het Griekse volk en de honderdduizenden motorsportfans wereldwijd kunnen nakomen. Griekenland is er klaar voor om in september fans uit de hele wereld te verwelkomen. We willen daarmee ook bewijzen dat ons land weer een belangrijke speler zal zijn bij internationale evenementen.”

(Persbericht en foto met dank aan WRC Promoter GmbH)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws