FIA World Rallycross Championship past kalender 2021 aan

Een gewijzigde kalender voor 2021 voor het FIA World Rallycross Championship is onthuld door WRC Promoter. Acht World RX-rondes voor spectaculaire Supercars zullen tussen half juni en half oktober worden verreden op zeven klassieke locaties in Europa. Die locaties zijn Noorwegen, Zweden, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Letland en België. De manche in Letland hangt af of er een overeenkomst met WRC Promoter is.

Het allereerste RX2e-kampioenschap voor elektrische auto’s ondersteunt de hoofdcategorie tijdens zes van de zeven raceweekends. Het FIA European Rallycross Championship voor RX1- en RX3-wagens (voorheen Supercar en Super1600) wordt verreden op een mix van circuits binnen de hoofdkalender.

Het seizoen begint op 12-13 juni voor het eerst op het vegende Hell-circuit in Noorwegen. Op het circuit van Spa-Francorchamps vindt in oktober de seizoensfinale plaats.

FIA World Rallycross Championship - ERX

De voortdurende uitdagingen van de pandemie vereisten pragmatische en strategische beslissingen over de kalenderstructuur. De kalender werd gecondenseerd en territoriaal ingeperkt om te voldoen aan de gezondheidsprotocollen en reisbeperkingen. Een terugkeer naar een meer globale kalender met een groter aantal rondes is het doel voor 2022.

WRC Promoter managing director Jona Siebel voorspelt een spannend seizoen voor zowel deelnemers als World RX-fans. “De kalender is herzien met de steun van de World RX-teams”, zegt hij. “Dat om te zorgen voor een passende finale voor de Supercars. Dat voor de start van het spannende elektrische tijdperk in 2022. We willen een maximale deelname, met behoud van een verrukkelijke reeks van de beste circuits. Ook hebben we een strategische beslissing genomen om halverwege het jaar te starten. Zo willen we de organisatoren alle mogelijke kansen geven om hun deuren te openen voor fans in deze uitdagende Covid-19 tijden.”

FIA World Rallycross Championship - Kalender

(Persbericht en foto met dank aan WRC Promoter GmbH)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws