Lewis Hamilton aan de vooravond van zijn jacht op de achtste wereltitel F1

Dit weekend is het zover. Dan begint het nieuwe Formule 1-seizoen op het circuit van Bahrein. Dan start het seizoen om een opvolger voor Lewis Hamilton te zoeken. Over het algemeen wordt er aangenomen dat het opnieuw Hamilton zal zijn. Het zou dan zijn achtste wereldtitel zijn en daarmee Michael Schumacher achter zich laten.

Voor de titel moeten we vooral kijken naar twee teams: Mercedes en Red Bull. Mercedes behoudt hetzelfde duo van de voorbije jaren met Hamilton en Valtteri Bottas. Tussen die twee is er een duidelijk verschil. Hamilton neemt makkelijk de bovenhand van Bottas, terwijl de Fin af en toe een steek laat vallen. Bottas wordt vooral bij de titelkandidaten gerekend, omdat hij voor Mercedes rijdt. Bottas heeft ook meer kans als Hamilton het in enkele GP’s laat liggen, maar de Brit heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij heel constant is tijdens het seizoen. Getuige zijn zeven wereldtitels. Toch zijn er die twijfelen of Hamilton in 2021 voor de achtste keer wereldkampioen zal worden. Tijdens de tests half maar is hij een paar keer gespind en ze hebben niet heel veel kunnen rijden. Het kan ook zijn dat ze bepaalde dingen hebben uitgeprobeerd.

Bij Red Bull is er nog altijd Max Verstappen. Dit seizoen krijgt hij een nieuwe ploegmaat naast zich: Sergio Pérez. Pérez moet meehelpen om Verstappen naar een hoger te stuwen. De Nederlander wil zo snel mogelijk wereldkampioen Formule 1 worden. Daarom heeft Red Bull Pérez naast Verstappen gezet. De Mexicaan is bekend voor zijn goede bandenmanagement. Er wordt dan ook verwacht dat hij voor Verstappen een grotere concurrent tijdens de races zal zijn dan Alexander Albon vorig jaar. Pérez zit dit seizoen ook in een beter wagen dan vorig jaar. Dus zal die sneller zijn. Tijdens het testweekend leek de wagen zeer betrouwbaar te zijn. Verstappen en Pérez draaiden veel ronden en Verstappen zette ook de snelste tijd van het hele weekend neer.

De andere teams zullen vooral strijden om de beste van de rest te zijn. Vorig jaar was dat McLaren. Ze moeten vooral concurrentie van Aston Martin (vorig jaar Racing Point) en Alpine (vorig jaar Renault) verwachten. McLaren rijdt vanaf dit seizoen met een Mercedesmotor en ze lijken hun huiswerk tijdens de winter goed gemaakt te hebben. Dan is er ook nog Ferrari die vorig seizoen een rampseizoen beleefden. Het slechtste seizoen sinds 1980. Ze willen enkel maar beter doen, maar het valt nog af te wachten of ze daar effectief in zullen slagen. Andere teams zoals Williams, Haas en AlphaTauri kijken vooral al naar het seizoen in 2022.

Zij zullen vooral ver verwijderd zijn van de top het klassement, waar we op het einde van het seizoen misschien weer Lewis Hamilton bovenaan zullen zien staan. Hij zal dan voor de achtste keer wereldkampioen in de Formule 1 zijn en daarmee alleen recordhouder. Na de GP van Bahrein weten we meer over de waardeverhoudingen.

(Foto met dank aan FIA Formule 1 (Facebook))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws