NGT met jong Belgisch talent naar Porsche Carrera Cup Benelux

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux start over enkele weken en stilaan raken de namen van het startveld met maar liefst 20 wagens bekend. Ook NGT Racing zal weer van de partij zijn met twee nagelnieuwe Porsche 992 GT3 Cup. Die zullen mee strijden voor de plaatsen bovenaan het klassement. Zo doet het Vlaams-Brabantse team een beroep op Glenn Van Parijs en Michael Cool. Dat zijn twee jonge rijders die de voorbije seizoenen hun talent al toonden. De Porsche Carrera Cup Benelux start op 30 april en 1 mei op de omloop van Spa-Francorchamps.

Marc Maton, die met zijn team en Porsche in 2008 al de 24 uur van Zolder won, heeft een jarenlange relatie met het Duitse merk. De komst van de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup betekent dus een nieuwe uitdaging.

Marc Maton (team manager NGT): “De komst van de 992 betekent een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Benelux. Geen enkele vorm van competitie biedt meer uitdagingen voor een team en een rijder dan een merkencompetitie. Iedereen strijdt met dezelfde wapens en dus is elk detail belangrijk. Dat spreekt ons als team enorm aan, want je kan voor je rijders mee het verschil maken. Bovendien gaat het om een zeer mooie competitie. Er zijn wedstrijden in het kader van onder meer FIA WEC, ELMS en DTM. We mogen ook racen op mooie circuits in eigen land en daarbuiten. Ik denk dat je op het niveau van de autosport in de Benelux niet beter kan vinden. We doen bewust een beroep op twee jonge talenten. Zij zijn er allebei erg op gebrand om vooraan mee te draaien en voor de prijzen te vechten.”

Limburger Glenn van Parijs heeft al heel wat kilometers in een Porsche achter de rug, maar laste in 2020 een pauze in. De student economie komt dit jaar terug en is duidelijk ambitieus.

Glenn van Parijs: “Ik heb afgelopen jaar de nadruk op mijn studies gelegd en uiteraard was 2020 vanwege corona sowieso een vreemd jaar. Dat betekent dat ik dus even uit roulatie ben geweest, maar ik ben wel actief gebleven in het karting. Afgelopen seizoen behaalde ik de Benelux-titel in DD2-Rotax, een klasse waarin ik ook Europees vicekampioen werd. Naast mijn deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux, zal ik ook in beide kartingcompetities actief blijven. Mijn doel is om, samen met NGT, te strijden voor de knikkers, maar ik besef ook dat de strijd erg stevig zal zijn. Ik heb een seizoen niet op circuit gereden dus het zal aanpassen worden. Anderzijds gaat het om een nieuwe wagen, dus vertrekt iedereen weer van nul. Mijn keuze voor NGT is er één die teruggaat tot mijn debuut in de autosport. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in het team van Marc Maton.”

Michael Cool maakte vorig seizoen zijn debuut aan het stuur van een Porsche 911. Daarvoor was hij eerder met een ander Duits merk in Belcar actief. “Ik heb voor continuïteit geopteerd, want dat is belangrijk om te groeien. Continuïteit wat betreft het team, want NGT is gewoon zeer goed en tegelijkertijd hangt er een ongedwongen sfeer. En dat heb ik nodig om goed te presteren. Continuïteit ook wat betreft de competitie, met name de Porsche Carrera Cup Benelux die dit seizoen erg veelbelovend oogt. Alleen de auto is nieuw, want we gaan allemaal racen met de nieuwe 992 en dat lijkt me een schitterende machine.”

Kalender 2021 Porsche Carrera Cup Benelux

  • 30 maart roll out CM.com Circuit Zandvoort (NL)
  • 16 april testdag Circuit de Spa-Francorchamps (B)
  • 29 april-1 mei race 1+2 Circuit de Spa-Francorchamps (FIA WEC)
  • 14-16 mei race 3+4 Red Bull Ring (European Le Mans Series)
  • 9-11 juli race 5+6 CM.com Circuit Zandvoort (ADAC GT Masters)
  • 6-8 augustus race 7+8 Circuit Zolder (DTM)
  • 17-19 september race 9+10 TT-Circuit Assen (DTM)
  • 1-3 oktober race 11+12 Hockenheimring Baden-Württemberg (DTM)

(Persbericht en foto met dank aan NGT Pers)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws