24 uur van Spa-Francorchamps deel van de GT World Challenge Europe

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zijn volledige inschrijvingslijst voor het komende seizoen bekendgemaakt. Het Sprint Cup-raster zal aanzienlijk uitgebreid worden en de Endurance Cup zal een continuïteit kennen.

Dit jaar is er terug het vertrouwde schema van tien ronden, een combinatie van vijf Sprint-weekends en vijf langeafstands-Endurance-wedstrijden. Daarbij hoort de iconische Total 24 Hours of Spa. Die keert terug naar zijn traditionele zomerdatum op 29 juli-1 augustus.

De Sprint Cup heeft zijn grootste fulltime grid sinds 2017 met 29 auto’s verdeeld over acht merken. Elk merk zal in elke ronde van het korte kampioenschap actief zijn. Mercedes-AMG zal het best vertegenwoordigde merk zijn met zeven auto’s, terwijl Audi, Lamborghini, Ferrari en Bentley allemaal populair blijven. Het deelnemersveld is verder uitgebreid met nieuwe teams van Porsche, McLaren en Aston Martin. Alle drie de merken maken een welkome terugkeer in de Sprint Cup.

De Endurance Cup gaat zijn elfde competitiejaar in en belooft opnieuw een uiterst competitief seizoen te worden. Negen merken zullen vertegenwoordigd zijn in het langeafstandskampioenschap. Daarbij sluit BMW zich aan bij de merken die deelnemen aan de Sprint Cup. Een stabiel veld van 40 auto’s heeft zich geëngageerd voor fulltime competitie. Elke race zijn er extra deelnemers. Een aanzienlijke startgrid wordt verwacht voor de Total 24 Hours of Spa. Mercedes-AMG is opnieuw het best vertegenwoordigd. Er zullen negen van zijn AMG GT3-modellen voltijds aan de start verschijnen.

Bovendien zullen in totaal 25 wagens deelnemen aan het volledige schema van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS in 2021. Dat zijn er zeven meer in vergelijking met vorig jaar. Aston Martin, McLaren en Porsche keren terug naar het volledige seizoen. Audi is het best vertegenwoordigde merk is met zeven inschrijvingen voor alle tien rondes.

(Persbericht en foto met dank aan SRO Motorsports Group)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws