Testdagen GT World Challenge Europe met Vervisch en Machiels

Het 2021 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS seizoen is officieel van start gegaan na twee testdagen op Circuit Paul Ricard.

Het jaarlijkse evenement vond plaats op donderdag en vrijdag (25-26 maart). Er waren 35 auto’s van 9 merken in Zuid-Frankrijk aanwezig om zich voor te bereiden op de komende campagne. Dankzij de uitstekende weersomstandigheden konden ze flink wat kilometers afleggen. Daarbij legden verschillende teams meer dan 200 ronden over de 5,8 km lange baan af.

Een van de langst actieve teams in het kampioenschap was het snelst na afloop van de test. Jules Gounon maakte een perfecte start van zijn nieuwe uitdaging bij AKKA ASP. De Franse coureur zette in de #88 Mercedes-AMG een tijd neer van 1:52.960. Zo profiteerde hij van de optimale baanomstandigheden op vrijdagochtend. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat het team de beste testresultaten voor het seizoen neerzet. Nadat Raffaele Marciello in 2020 de beste tijd neerzette.

GT World Challenge Europe - Frédéric Vervisch

Ook kwamen er twee Belgen in actie. Frédéric Vervisch was donderdagochtend de snelste in een tijd van 1:53.034. Hij reed samen met Finlay Hutchison in een Audi R8 LMS GT3 voor Sainteloc Junior Team (#26). Donderdagnamiddag zetten ze de twaalfde tijd neer. Vrijdag waren ze voor de middag vijfde en later die dag derde (1:53.648).

Ook Louis Machiels reed rond tijdens de testdagen. Hij deed dat samen met Andrea Bertolini voor AF Corse in een Ferrari 488 GT3 (#52). Donderdagochtend zetten ze de vierde tijd neer (1:53:743). Later op de dag waren ze zesde. Vrijdagvoormiddag kwamen ze terecht op plaats 18 (1:54.174). In de namiddag was dat op plaats 17.

GT World Challenge Europe - Louis Machiels

Het 2021 seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS gaat van start met een drie uur durende Endurance Cup wedstrijd op het circuit van Monza. Het Sprint Cup openingsevenement brengt de serie terug naar Frankrijk voor een paar één uur durende races op Magny-Cours (7-9 mei).

(Info en foto’s met dank aan SRO Motorsports Group)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws