Belgian Westhoek Classic: inschrijven vanaf 1 april om 20 uur

Het weekend van 17 en 18 september 2021 lijkt nog ver weg en alle autosportactiviteiten staan momenteel op non-actief. Toch is het tijd om vooruit te denken. Om de organisatorische voorbereiding niet in het gedrang te laten komen, blijft de start van de inschrijvingen voor de komende editie van de Belgian Westhoek Classic komende donderdag 1 april om 20 uur behouden. Meer zelfs. Traditioneel is de startlijst in enkele uren volzet door zo’n 100 enthousiaste teams. Dit jaar verwachten ze meer dan ooit een grote drukte op hun website server op 1 april rond 20 uur. Misschien is het de eerdere aankondiging van het parcours in de wouden rond Couvin, maar iedereen lijkt op hete kolen te zitten om opnieuw aan de slag te kunnen.

Vorig jaar was Belgian Westhoek Classic één van de weinige evenementen die heeft kunnen plaatsvinden. “September lijkt momenteel ook dit jaar een haalbare kaart”, laat de organisatie weten. “Daarbij houden we rekening met de vaccinatiecampagne en de grotere outdoor-mogelijkheden tijdens de zomermaanden. We willen echter geen risico’s nemen en de veiligheid van onze deelnemers & medewerkers blijft ten allen tijde primordiaal. Daarom volgen we nauwlettend de actualiteit en zullen we op tijd in overleg gaan met bevoegde instanties. Indien het evenement niet kan plaatsvinden, zullen we hierover tijdig beslissen en garanderen we 100% terugbetaling van de inschrijvingsgelden. We willen er weliswaar wel graag op wijzen dat inschrijven en betalen per 1 april nodig is om je te verzekeren van een startplaats. Enkel de eerste 100 betalende inschrijvingen zullen geselecteerd worden tot deelname.”

Deelnemen aan de Belgian Westhoek Classic, de meest authentieke en ouderwetse regelmatigheidsrally en dé afspraak van de regionale kalender, kan in één van de twee categorieën. Dat zijn de categorie classic en de categorie expert. De categorie classic is de drukst bezette categorie met een puur roadbook die het meest aanleunt bij de traditionele wedstrijden en waarbij gezond verstand voldoende is om te genieten van het vijfsterrenparcours. De categorie expert is voor teams die extra navigatie-uitdagingen verkiezen. Eén zaak hebben ze gemeenschappelijk. Er is een uitmuntende route uit de hand van de routemanagers Bjorn & Jens Vanoverschelde. Ook is er de autosportgekke sfeer bij de start op de Grote Markt in Ronse en bij de aankomst in het oldtimerdorp te Heestert. En als het kan, met je partner of vrienden er opnieuw bij deze keer.

(Persbericht en foto met dank aan Belgian Westhoek Classic)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws