De Fiesta Rally3 is een feit

De gloednieuwe, door M-Sport Polen gebouwde, Fiesta Rally3 is officieel gehomologeerd als een wedstrijdwagen volgens de technische voorschriften van de FIA ​​Rally3.

De vierwielaangedreven Fiesta Rally3 is de eerste en momenteel de enige gehomologeerde Rally3-wagen, die het begin vormt van een nieuw tijdperk voor rally rijden en een nieuw wapen om de proeven mee aan te vallen. Het vertegenwoordigt een aanzienlijk engagement van M-Sport om elke afzonderlijke rallycategorie in de Rallypiramide van de FIA ​​te ondersteunen en tegelijkertijd de ‘Ladder of Opportunity’ van M-Sport officieel te voltooien.

De categorie Rally3 zal een cruciale springplank zijn voor jonge rallyrijders die de kneepjes van het rally rijden met vierwielaandrijving willen leren kennen en verder willen groeien. Het ondersteunen van jonge coureurs is de kernwaarde van M-Sport.

Fiesta Rally3

Malcolm Wilson: “Dit is een enorme mijlpaal voor M-Sport Polen en ook voor de rallysport. De allereerste Rally3-auto is nu gehomologeerd en draagt de naam M-Sport. Vanaf het begin van het ontwerpreglement waren we vastbesloten om deze categorie te ondersteunen, omdat deze zoveel kansen biedt voor jonge piloten. Duurzame en kosteneffectieve auto’s zijn nu meer dan ooit nodig om een vlotte groei te garanderen voor piloten en ook voor diegenen die willen concurreren in wagens met vierwielaandrijving met lagere kosten. We zullen ongetwijfeld meer fabrikanten zien toetreden, waar ik ook erg naar uitkijk. In wezen is het de concurrentie die ons motiveert en we willen een spannend gevecht zien op de proeven in de categorie Rally3. Het is vanwege deze competitieve geest dat onze Fiesta Rally3-auto vandaag klaar is om te rijden, om onze ervaring te stimuleren en nog meer te leren om onze klanten en piloten te ondersteunen.”

Foto: M-Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws