Joeri Janssens en Steven Brams in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

In 2021 worden de eerste wedstrijden betwist in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dat is het kampioenschap waarin gestreden wordt met de nieuwe 450pk sterke BMW M2 CS Racing. De opzet, die de steun geniet van enerzijds de BMW-importeurs in België, Luxemburg en Nederland en anderzijds BMW Motorsport, is geschreven op maat van de amateur. Het moet een ideale formule worden voor rijders die zich verder willen ontwikkelen. Dat sprak Joeri Janssens en Steven Brams aan. Dus sloegen ze de handen in elkaar met Belgium Racing voor hun eerste volledige seizoen in de autosport.

“Belgium Racing is al heel wat seizoenen een referentie binnen de Belgische autosport”, vertelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Sinds vorig jaar leggen we ons ook actief toe op de begeleiding van rijders die hun eerste stappen zetten in de autosport. Joeri en Steven passen perfect in dat plaatje. Ze werken in 2021 hun allereerste volledige seizoen af en zochten een betrouwbare partner die hen volledig kon bezorgen. Vanuit Belgium Racing ontfermen we ons niet louter over de technische aspecten van de wagen en de afstelling. Ook zorgen we voor een goede begeleiding van de rijders. Denk daarbij aan aspecten als evaluatie en feedback op circuit, mental coaching, fysieke paraatheid enzoverder. We hebben bovendien nog een extra nagelnieuw exemplaar van de BMW M2 CS Racing die we kunnen inzetten voor geïnteresseerde rijders.”

Belgium Racing - Marc Goossens

BMW-adept Joeri Janssens is een gekend gezicht op circuit en was reeds vaak te zien op track days. “Ik heb inderdaad al heel wat uren doorgebracht op circuits”, bevestigt de Kempenaar. “Toch leek racen altijd een verre droom, tot ik de BMW M2 CS Racing ontdekte. Toen ging het snel. Hans Van de Ven bracht me in contact met Belgium Racing. Na één telefoontje met Steven was alles in kannen en kruiken. Het leuke is dat ik eigenlijk al een kwarteeuw met de ambitie loop om autosport te beoefenen. Exact 25 jaar geleden werkte ik namelijk aan een Formule Ford-programma, tot de Golfoorlog roet in het eten gooide. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben altijd actief gebleven op circuit. In eerste instantie met mijn privé-wagen en nadien ook met ander materiaal. Ik heb ook heel wat jaren karting beoefend. Eind vorig jaar vielen de puzzelstukjes plots op hun plaats. Racen met BMW en bovendien met een product dat rechtstreeks vanuit de motorsportateliers komt was enorm aanlokkelijk. De steun van BMW Sneyers en M Cave Motorsport Experience maakte de puzzel compleet!”

Belgium Racing - Joeri Janssens

Hoewel Steven Brams aan de vooravond van zijn eerste volledige autosportseizoen staat, heeft hij al wat racekilometers achter de kiezen. “Een aantal jaar geleden betwistte ik de 25 Uur van Francorchamps”, vertelt de Leuvenaar. “Door de geboorte van mijn dochter en een drukke agenda belandde de autosport echter wat op een zijspoor, maar na een telefoontje van Joeri bleek de liefde om te racen allerminst bekoeld. Ik wil mij dit jaar vooral amuseren en veel bijleren, want ik verwacht dat er enorm veel op ons af gaat komen. Zo heb ik wel wat ervaring op Circuit Zolder en Spa-Francorchamps, maar mijn laatste rondjes op Circuit Zandvoort dateren van 15 jaar geleden. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om samen te werken met een team als Belgium Racing. Ik vind het persoonlijk enorm spannende tijden. Ik kijk er ook enorm naar uit om mee te schrijven aan de geschiedenisboeken van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.”

Belgium Racing - Steven Brams

(Persbericht en foto’s met dank aan Priadus Communication)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws