Rallysprokkels

In deze rustige tijden met betrekking tot onze geliefde sport zijn hier en daar toch wat nieuwtjes te rapen, zo ook bij M-Sport.

Gus Greensmith stopt de samenwerking met zijn co-rijder Elliott Edmondson. De komende wedstrijd in Kroatië krijgt hij de ervaren rot Chris Patterson naast zich in de Ford. Deze beslssing werd genomen om de ontwikkeling van de jonge Brit als piloot verder te zetten dit jaar.

M-Sport en OZ Racing zetten hun samenwerking verder, het Italiaanse merk zal niet alleen wielen leveren aan het M-Sport Ford World Rally Team maar ook voor de wagens die deelnemen aan de de ‘Ladder of Opportunity’ van M-Sport Ford. Toch wel opmerkelijk dat deze twee bedrijven reeds 25 jaar samenwerken, uniek in de rallysport.

De regerend FIA Junior WRC-kampioen begint aan de volgende stap in zijn carrière: Tom Kristensson uit Zweden bereidt zich voor op een campagne in de WRC 2-categorie achter het stuur van een door EcoBoost aangedreven Ford Fiesta Rally2. Zijn seizoen start in Kroatië met vervolgens Portugal, Estland, Finland, België en Spanje op de kalender.

De wagens voor Adrien Fourmaux en Gus Greensmith zullen in Kroatië aan de start komen met een motorupdate. De update was voorzien vorig jaar in Argentinië, echter de Covid pandemie strooide toen roet in het eten. Andrien Fourmaux maakt samen met onze landgenoot Renaud Jamoul zijn debuut in de hoogste klasse tijdens de wedstijd in Kroatië.

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws