Corona haalt Hemicuda-kalender overhoop

Autostal Hemicuda heeft voor 2021 drie wedstrijden op de kalender staan. Dat zijn de Slalom van Kuurne, de oldtimer navigatierit “Ronde door Vlaanderen” en de Hemicuda Rally. De aanhoudende pandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen vragen behoorlijk wat flexibiliteit. Daarom werd alvast voor twee van de drie wedstrijden een nieuwe datum geprikt.

De Slalom van Kuurne, traditioneel op Paasmaandag, zal op zondag 9 mei doorgaan. Het covid veiligheidsdossier werd eerder al door de gemeente Kuurne goedgekeurd, maar de nieuwe lockdown vraagt ons om nog wat geduld. In elk geval zal de Noorderlaan in Kuurne opnieuw het toneel vormen voor een namiddag slalomconcentratie.

De Ronde door Vlaanderen komt een weekje eerder dan oorspronkelijk gepland: de nieuwe datum is zaterdag 19 juni. Vanuit een locatie in centraal West-Vlaanderen krijgen de deelnemers 340 kilometer bol-pijl en kaartlezen voorgeschoteld.

De 20e editie van de Hemicuda Rally in en rond Koekelare staat voorlopig nog gepland voor het weekend van 23 en 24 oktober.

(Persbericht en foto (Facebook) met dank aan Autostal Hemicuda)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws