‘Rallye de Wallonie’ uitgesteld naar oktober

Dit was te verwachten gezien de evolutie van de gezondheidscrisis: de Automobielclub van Namen, organisator van de Rally van Wallonië, moet terugvallen op de tweede optie die begin dit jaar werd overwogen, namelijk het uitstellen van haar evenement naar het weekend van 8-10 oktober.

Rallye de Wallonie, Rally van Wallonië, Belgian Rally Championship, BRC, Containers Maes, Patrick Snijers, Porsche

“Gezien de nieuwe sanitaire maatregelen van de federale regering, verklaart Etienne Lerson, voorzitter van de A.C.N., was de beslissing onvermijdelijk. Het was ondenkbaar dat de rally onder goede hygiënische en veiligheidsomstandigheden zou kunnen worden georganiseerd, terwijl het sportieve en populaire aspect, dat ons nauw aan het hart ligt, behouden zou blijven. Deze beslissing werd uiteraard genomen in overleg met de promotor van het kampioenschap en de RACB.”

En de keuze van de datum 8-10 oktober is de enige optie.

“We moesten rekening houden met de data van de andere BRC- en ASAF-rally’s, want er is een verzadiging van evenementen in het tweede deel van het seizoen, de wensen van de promotor en de RACB maar ook de andere evenementen die in de regio plaatsvinden en deze datum was de enige optie. We weten dat het nog maar een week is voor de Sezoens Rally en dat spijt ons. Wij hebben dit met de organisatoren van Sezoens besproken om een oplossing te vinden, maar uiteindelijk was deze datum de enige optie.

Rallye de Wallonie, Rally van Wallonië, Belgian Rally Championship, BRC

De Automobielclub van Namen dankt alle autoriteiten, de politie en alle vrijwilligers van de club die zich inzetten om het evenement mogelijk te maken. Afspraak het tweede weekend van oktober voor een meer geconcentreerde rally dan gewoonlijk, maar nog steeds met de onvermijdelijke afspraak van de Citadelle.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws