Toyota en Subaru werken samen

Toyota GAZOO Racing (TGR) gaf de nieuwe GR 86 zijn werelddebuut tijdens een online-evenement dat samen met Subaru Corporation werd gehouden. Na de GR Supra en GR Yaris is de nieuwe GR 86 het derde wereldwijde model in de GR-serie sportwagens van TGR. De nieuwe GR 86 wordt in het najaar van 2021 in Japan gelanceerd.

Toyota GR 86

Toyota ontwikkelde de originele 86 met als doel de dromen en het rijplezier die inherent zijn aan sportwagens aan zijn klanten waar te maken. Ontworpen als een auto met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving met intuïtieve bediening en instinctieve respons, werd de 86 gelanceerd in 2012. Sindsdien zijn de voertuigen gebruikt als basismodellen voor een verscheidenheid aan deelnemende motorsporten, waaronder rally’s, races, gymkhana en dirt-trials, terwijl andere uniek zijn aangepast. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 200.000 86’s verkocht, die de rol spelen van betrouwbare partners voor hun eigenaren.

De nieuwe GR 86 van TGR en de nieuwe BRZ van Subaru werden gezamenlijk ontwikkeld. Maar hoewel de twee voertuigen dezelfde voertuigbasis delen, concentreerden de twee bedrijven zich op het geven van een duidelijk rijgevoel aan hun respectievelijke modellen. Terwijl TGR een vriendschappelijke rivaliteit aanging met het ontwikkelingsteam van BRZ, probeerde TGR een voertuig te ontwikkelen dat 86 fans gelukkig zou maken en een evolutie zou realiseren van de unieke rijsensaties van de 86. Als gevolg hiervan is de nieuwe GR 86 speciaal ontworpen voor sportieve prestaties en levert hij directe en bevredigende rijprestaties van het hoogste niveau.

Toyota GR 86

In september 2019 gingen Toyota en Subaru een nieuwe zakelijke en kapitaalalliantie aan, als onderdeel waarvan de twee bedrijven zich ertoe verbonden samen te werken aan het maken van steeds betere auto’s. De nieuwe GR 86 / BRZ is niet alleen een concreet voorbeeld van dit engagement, maar vormt ook een nieuwe uitdaging voor beide bedrijven, aangezien ze de conventionele ideeën over samenwerking in de auto-industrie willen ondermijnen. In de toekomst zijn Toyota en Subaru van plan om hun respectieve sterke punten verder te verenigen, hun relatie te verdiepen en zo de mogelijkheden na te streven om steeds betere auto’s te maken.

Foto: Toyota GAZOO Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws