Ugo de Wilde wint in Nogaro

Ugo de Wilde (Herrero Racing) heeft op het circuit van Nogaro een succesvol weekend achter de rug. Hij reed tijdens het eerste weekend van de Alpine Elf Europa Cup altijd bij de eersten. Dat zowel in de Junior-categorie als in het algemene klassement.

Tijdens de vrije trainingen zette hij telkens de vijfde tijd neer. Hij was zowel in de eerste als de tweede vrije training ongeveer een halve seconde trager dan Jean-Baptiste Mela (Autosport GP). In zijn categorie was de tijd van de Wilde telkens goed voor de derde tijd.

Tijdens de kwalificaties voor de eerste race was Ugo de Wilde de snelste van het pak: 1:33.456. Hij was daarmee bijna twee tienden sneller dan Laurent Hurgon (LSGroup Autosport GP). Zo mocht de Wilde voor de eerste race vertrekken vanuit de polepositie. Tijdens de eerste ronde verloor hij de eerste plaats al aan Hurgon. Een plaats die Hurgon niet meer afstond. Zo won Hurgon met bijna twee seconden voorsprong de eerste race voor de Wilde die eerste eindigde in de Junior-categorie.

Ugo de Wilde - Alpine Elf Europa Cup

Een dag later stond al de tweede race van het raceweekend op het programma. Daarvoor waren er eerst weer kwalificaties. Ook daarin was Ugo de Wilde de snelste. Hij was net iets sneller dan Lilou Wadoux (Patrick Roger Autosport GP). Tijdens de race kon de Wilde tegenover een dag eerder zijn polepositie wel verzilveren. Hij reed van start tot finish aan de leiding en won met bijna twee seconden voorsprong voor Wadoux. Hurgon die de eerste race won, eindigde derde. Zo wint de Wilde in Nogaro de Junior-categorie en het algemene klassement.

De Wildes ploegmaat Stéphane Auriacombe won in de Gentleman-categorie de tweede race. Terwijl hij een dag eerder voorlaatste eindigde na een late opgave. Het volgende raceweekend voor de Alpine Elf Europa Cup is over een maand (7-9 mei). Dan komen de rijders in actie op het circuit van Magny-Cours.

(Foto’s met dank aan Alpine Elf Europa Cup (Facebook))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws