SRT opnieuw in de GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series geworden en ook in 2021 is het team van vader en zoon Selleslagh weer prominent aanwezig op het Europese autosporttoneel. SRT is één van de weinige Belgische teams die internationaal actief zijn en bovendien doet het team beroep op maar liefst drie landgenoten voor de deelname aan de GT4 European series.

SRT zet twee Mercedes-AMG GT4 in, de #34 voor de jonge Belg O’Neill Muth en de al even jonge Italiaan Luca Bosco, terwijl we in de #35 Sven Van Laere en Johan Vannerum met ambities in AM-Cup zien starten. De plaats van afspraak voor de opener van het seizoen is traditiegetrouw Monza, met uiteraard twee races van 60 minuten. Op 17 en 18 april start het Europese kampioenschap voor GT-wagens aan een seizoen met zes meetings, waarbij ook Spa-Francorchamps wordt aangedaan. Alle circuits zijn trouwens F1-omlopen, wat nog maar eens aantoont op welk niveau de GT4 European series acteert.

SRT is al jaren een vaste waarde in de Belgische autosport en het team heeft altijd internationale programma’s gehad, denk maar aan de FIA GT, de FFSA GT of in samenwerking met andere teams de 24 uur van Le Mans. Lang was het strijdwapen de legendarische Corvette, maar de afgelopen seizoenen is SRT een vaste partner van Mercedes AMG geworden. SRT koos daarbij voor de GT4-klasse, een klasse die met 40 wagens op de startgrid de wind in de zeilen heeft. Negen verschillende merken zullen daarbij voor de zege strijden.

SRT, Selleslagh Racing Team, Mercedes, Patrick Selleslagh

Patrick Selleslagh: “In tegenstelling tot wat jammer genoeg hier en daar te lezen viel, starten wij uiteraard wel in de GT4 European Series. SRT opteert om bepaalde redenen om race-by-race in te schrijven, wat niet wegneemt dat wij een volledig seizoen met twee wagens zullen afwerken. Een telefoontje had volstaan voor de desbetreffende informatie, maar goed. Wij opteren, zoals dat in onze genen zit, voor een jong duo, met name O’Neill Muth (18) en Luca Bosco (17). Zij komen beide uit de internationale kartingcompetitie, kennen elkaar ook goed en dat versterkt de band. Ik ben ervan overtuigd dat zij prima werk zullen afleveren. Tijdens de testen in de aanloop naar het seizoen viel al op hoe professioneel ze ondanks hun jeugdige leeftijd wel zijn. Het duo zal racen in ‘Pro/Am’. Ons tweede duo is 100% Belgisch met Johan Vannerum en Sven Van Laere en hun doel is duidelijk: zo goed mogelijk scoren in de ‘AM’ klasse. Johan en Sven hebben heel wat ervaring, kennen de auto en het team ook goed, dus op dat vlak zijn we klaar om in goede omstandigheden het seizoen te starten.”

Afspraak dus op 17 en 18 april in de buurt van Milaan, op de legendarische omloop van Monza, waar het seizoen 2021 van de GT4 European Series van start gaat.

Alle info over de GT4 European Series

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws