Enzo Ide rijdt RallyX Nordic met EKS JC

De Belgische allrounder Enzo Ide is klaar voor een nieuw avontuur. De West-Vlaming komt uit in het rallycrosskampioenschap RallyX Nordic en doet dat met het Zweedse team EKS JC. Tijdens de winter werd in Zweden een compleet nieuw motorsportteam opgericht: EKS JC. Het team is een fusie van Joel Christoffersson’s JC en Mattias Ekström’s EKS. De eerste rijder van het team luistert naar de naam van Enzo Ide.

Ide heeft een succesvolle racecarrière achter de rug. Hij heeft onder meer een titel in de Blancpain Sprint Series en een derde plaats FIA GT3. In 2018 schakelde hij over op rallycross en de hoogste klasse de Supercars. Sindsdien heeft hij een reeks races gereden van het FIA World Rallycross Championship, de RallyX Nordic en het Britse kampioenschap. Ide sloot het seizoen 2020 af met een dubbele tweede plaats tijdens wedstrijden in het Britse Lydden Hill. Hij plaatste zich ook voor de halve finales in twee WK-races. Nu is duidelijk dat hij een volledig seizoen RallyX Nordic zal rijden in een Audi S1 EKS RX quattro. Het kampioenschap wordt dit jaar gehouden in het Deense Nysum, het Finse OuluZone en het Zweedse Höljes en Arvika. Het seizoen begint op 1 en 2 mei in Denemarken en bestaat uit in totaal zeven competities.

Enzo Ide - EKS JC

Joel Christoffersson, teammanager EKS JC: “We kijken uit naar een sterk seizoen met Enzo. Hij behaalde vorig jaar goede resultaten in Lydden Hill met twee podiumplaatsen. We kijken er dus naaruit om nu te kunnen beginnen met testen en ons zoveel mogelijk voor te bereiden op de openingswedstrijden in Denemarken. Het belangrijkste doel van RallyX Nordic voor Enzo is om ritme op te doen en het hele jaar door te vechten voor de finaleplaatsen. Als hij de snelheid die hij in Lydden liet zien, kan aanhouden en er nu al aan kan blijven werken, kunnen we zonder problemen meedoen en vechten voor de finaleplaatsen.”

Enzo Ide, rijder: “Ik ben erg blij dat ik dit jaar het hele seizoen van RallyX Nordic kan rijden. Ik heb vorig jaar veel plezier gehad in Höljes, maar het was ook erg zwaar voor mij. Ik had een gloednieuwe auto, zonder voorafgaande testen en alles was toen gloednieuw. Nu heb ik meer tijd in de auto kunnen doorbrengen en het bevalt me heel goed. Ik kijk er echt naar uit om weer aan de slag te gaan en weer in de rallycrosswagen te zitten. Het RallyX Nordic Championship is echt een sterk kampioenschap, met veel goede circuits. Ik ben erg blij dat ik de samenwerking met JC ook dit jaar kan voortzetten en in mijn Audi S1 voor EKS JC kan rijden. De mensen in het team zijn professioneel en makkelijk in de omgang. Iets wat voor mij heel belangrijk is om me op mijn gemak te voelen. Als ik me goed voel, verbeteren mijn prestaties automatisch. Daarom is het belangrijk om omringd te zijn door een goed team.”

(Persbericht en foto’s met dank aan JC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws