ŠKODA OCTAVIA voor het eerst in SPORTLINE-formaat verkrijgbaar

ŠKODA voegt nog meer modellen toe aan zijn uitgebreide gamma van de OCTAVIA. Het biedt de vierde generatie van zijn bestseller nu aan in een nieuwe, dynamische SPORTLINE-versie. Deze variant, die tussen de Style-uitvoering en de sportieve topversie van de OCTAVIA RS ligt, maakt indruk met zwarte exterieurelementen, een driespaaks multifunctioneel sportstuur en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en ThermoFlux-bekleding. De ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE hatchback en COMBI estate kunnen beide worden besteld met de optionele DCC Dynamic Chassis Control en innovatieve assistentiesystemen. Het brede aanbod van aandrijflijnen omvat diesels, benzinemotoren, mild-hybride en plug-in hybride versies en de OCTAVIA G-TEC op gecomprimeerd aardgas (CNG).

De zwarte elementen die we kennen van de SPORTLINE-varianten van andere ŠKODA-modelseries bepalen het exterieur van het nieuwe OCTAVIA-model. De kenmerkende voorspoiler, de omlijsting van de ŠKODA-grille en het ŠKODA-woordmerk op de achterklep zijn allemaal in glanzend zwart uitgevoerd. In de eveneens glanzend zwarte achterdiffusor voegt een chromen sierelement een visueel accent toe. De hatchback heeft ook een zwarte achterspoiler. Tot de standaarduitrusting van de OCTAVIA SPORTLINE behoren 17″ lichtmetalen Pulsar velgen met een gepolijste zwarte afwerking. Als optie leverbaar: zwart metallic 18″ Vega velgen en, exclusief voor de SPORTLINE, de 19″ zwart gepolijste Taurus velgen. De voorspatborden zijn versierd met SPORTLINE badges.

De ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE is verkrijgbaar met efficiënte benzine- en dieselmotoren en een CNG-versie (aardgas). Je kan die ook verkrijgen met plug-inhybride- en mild-hybridetechnologie en voorwiel- of vierwielaandrijving. Het vermogen varieert van 85 kW (115 PS) tot 150 kW (204 PS). De 1.5 TSI met 110 kW (150 pk) kan worden besteld met een optionele 7-traps DSG en mild-hybrid-technologie. Je kan de 2.0 TSI met 140 kW (190 pk) standaard verkrijgen met DSG en vierwielaandrijving. De OCTAVIA iV SPORTLINE met plug-in hybride aandrijving levert een vermogen van 150 kW (204 pk). Terwijl het G-TEC-model op gecomprimeerd aardgas (CNG) 96 kW (130 pk) levert. De 2.0 TDI kan worden besteld met 85 kW (115 pk), 110 kW (150 pk) en 147 kW (200 pk). De middelste diesel heeft de DSG en vierwielaandrijving als optie, terwijl die bij de topdiesel standaard zijn inbegrepen. De optionele DCC Dynamic Chassis Control voegt visuele flair en geïndividualiseerde rijeigenschappen toe. Het biedt 15 instellingen, variërend van comfortabel tot sportief, en past de dempingskarakteristieken continu aan. Tot de optionele veiligheidsvoorzieningen behoren het proactieve beschermingssysteem voor inzittenden Crew Protect Assist met koprolfunctie, innovatieve assistentiesystemen zoals Collision Avoidance Assist en Turn Assist, en de nieuwe centrale airbag tussen de voorstoelen.

Het interieur van de ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE is geïnspireerd op het uitrustingsniveau Style en omvat een stoffen afwerking van het instrumentenpaneel en sierlijsten in Piano Black. De sportstoelen hebben geïntegreerde hoofdsteunen en zijn voorzien van bijzonder goed ademende ThermoFlux-bekleding. Het multifunctionele sportstuur is voorzien van drie spaken en een SPORTLINE badge. Terwijl de decoratieve voorportierdorpels zijn voorzien van het opschrift LGCTAVIA. Daarnaast maakt de nieuwe OCTAVIA-variant ook indruk met vertrouwde Simply Clever-kenmerken, zoals een USB-C-poort op de achteruitkijkspiegel.

(Persbericht en foto’s met dank aan ŠKODA Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws