BMW M2 CS Racing Cup Benelux officieel voorgesteld

Op Circuit Zolder is vandaag de BMW M2 CS Racing Cup Benelux officieel voorgesteld tijdens een persconferentie. Het is een gloednieuwe merkencup waarbij alle rijders met een BMW M2 CS Racing zullen rijden. Sinds juni 2020 wordt die wagen geleverd en er zijn er ondertussen al 34 van verkocht.

BMW M2 CS Racing Cup Benelux - Persconferentie

“We hopen dat er dit jaar toch al zo’n tien deelnemers zullen zijn,” zegt Hans Van de Ven, organisator van het kampioenschap. “Die zullen de eerste edities wel nog samen met andere kampioenschappen racen. Dat is onder meer de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Trophy Benelux. We rekenen er op dat er in de volgende jaren extra deelnemers bijkomen zodat we naar vijftien tot twintig of meer wagens kunnen gaan en dat biedt dan weer de mogelijkheid om een apart een volledig kampioenschap te organiseren.”

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2021 telt vijf raceweekends. Elk weekend zal bestaan uit twee sprintraces van 25 minuten en een langere race van een uur. Die races zijn op zaterdag en zondag verspreid. Het eerste weekend is op Circuit Zolder in het weekend van 8 en 9 mei. Daarna volgen Zandvoort (22-23 mei) en twee keer Spa-Francorchamps (9-10 juli en 25-26 september). Het laatste raceweekend is opnieuw in Zandvoort in het weekend van 16 en 17 oktober.

Er zullen drie categorieën zijn: de Pro-categorie, de Pro-am-categorie en de Am-categorie. De Pro-categorie is voor rijders tot 40 jaar en die al over de nodige ervaring beschikken. Onder meer Stienes Longin zal uitkomen in die categorie. In de Pro-am-categorie zullen ook rijders tot 40 jaar oud uitkomen, maar die hebben nog geen ervaring. Joeri Janssens zal bijvoorbeeld zijn eerste racestappen zetten in deze nieuwe competitie. De Am-categorie is voor de rijders ouder dan 40 jaar.

“Om mee te doen aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux hoef je de wagen niet te bezitten”, zegt Van de Ven. “Dan is een budget van 100.000 euro nodig om mee te doen. We zitten nu nog in een soort van opbouwfase waarin we moeten groeien. In volle coronacrisis is dat natuurlijk niet makkelijk. Het is moeilijker om sponsors te vinden. Er zullen de eerste races nog geen vips zijn. We hopen dat we die vanaf het derde raceweekend in Spa-Francorchamps wel weer kunnen ontvangen. Onze opzet zal uiteindelijk geslaagd zijn als we over drie seizoenen zelfstandige raceweekends hebben.”

De BMW M2 Racing heeft 450 pk en is uitgerust met het ABS en het EPS-systeem. De wagen kost 110.000 euro. Er is ook een versie met 365 pk en deze heeft een prijskaartje van 95.000 euro. De wagen zelf werd voorgesteld door cartoonist en tv-figuur Jeroom. Hij heeft zelf een eigen design gegeven aan één van de wagens van BMW Group Belux. “Daarbij is het de bedoeling dat een rijder het gevoel heeft dat hij door drie wagens tegelijk wordt ingehaald”, zegt Jeroom. “Ik heb het dan ook de naam ‘Project Dafalgan’ gegeven.”

Na de persvoorstelling konden de aanwezigen genieten van een rondje in de auto met het ontwerp van Jeroom. Aan het stuur zat Sam Dejonghe.

Kalender BMW M2 CS Racing Cup Benelux:

  • 8-9 mei – Zolder
  • 22-23 mei – Zandvoort
  • 9-10 juli – Spa-Francorchamps
  • 25-26 september – Spa-Francorchamps
  • 16-17 oktober – Zandvoort
Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws