VW e-Fun Cup: tweemaal kans op sportieve revanche in Eastern Creek

Wie tijdens de openingsrace op de online versie van Road Atlanta onder de indruk was van het spektakel van de VW e-Fun Cup powered by Hankook, krijgt tijdens de afspraak op het Australische circuit van Eastern Creek pas echt waar voor zijn geld. Op woensdag- (Belgian VW e-Fun Cup) en zondagavond (European VW e-Fun Cup) krijgen de deelnemers tweemaal 40 minuten om David Levy (#455 Orhes Racing) en Christof Raes (#415 Clubsport Racing) van de troon te stoten.

De VW e-Fun Cup powered by Hankook hanteert op het Sydney Motorsport Park voor het eerst een sprintformat dat in 2021 nog driemaal zal herhaald worden. Dat is een traditionele kwalificatiesessie van twintig minuten gevolgd door twee confrontaties van veertig minuten. Spektakel verzekerd, dus! De top 8 van de eerste manche start bovendien in omgekeerde volgorde aan de tweede. Een extra uitdaging dus die zowel op woensdag als op zondag voor het nodige vuurwerk zal zorgen. De races zullen rechtstreeks te zien zijn op Twitch, YouTube en Facebook. En om u de weg te wijzen, overlopen we hieronder de favorieten.

Na zijn dominante prestatie tijdens de openingswedstrijd is Christof Raes (#415 Clubsport Racing) ook de eerste leider in het kampioenschap waarin de beste simracers het tegen elkaar opnemen. De tegenstand geeft zich echter niet gewonnen en zou weleens uit verschillende hoeken kunnen komen. Zowel Florian Bonjour (#13 Team Vaillante) als Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome) lijken immers de nodige snelheid in huis te hebben om te vermijden dat de rijder van Flemish Simsports opnieuw het overwicht heeft.

Regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) blijft tijdens de voorbereiding wat meer op de achtergrond. Een positie waarin de rijder uit Doische zich ook vorig jaar al thuisvoelde. Schein houdt van het circuit van Eastern Creek en kan dus als schaduwfavoriet naar voren geschoven worden. Verder is er ook nog Senne Lanssens (#11 DDS Racing), Benoit Philips (#219 CG Racing) en Calogero Lopez (#480 Milo Tourneur).

Het podium voorspellen in de Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook, de competitie voor amateurrijders, liefhebbers of jonge wolven, vergt meer dan alleen een glazen bol. Tijdens de voorbereiding bleef de top 9 binnen twee tiende van elkaar. Zal David Levy (#455 Orhes Racing), winnaar in Road Atlanta na een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop, vooral op regelmaat mikken in zijn jacht op de titel? Of mikt hij eerder op pure snelheid?

De Franse leider in het Belgian-kampioenschap krijgt een groep Belgische rijders in zijn achtervolging. Dat zijn onder meer Julien Cuvilliez (#278 Pro-Team by Acome), Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur), Maxime Pairoux (#377 Michaël Mazuin Sport), Dirk Gubbels (#83 DDS Racing), Steve Claeys (#326 DDS Racing) of Massimo Petralia (#332 Néo-Speed). Het wordt drummen voor de podiumplaatsen.

(Persbericht en foto met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws