SXM Competition in 2021 in WRC3

In 2018 werd SXM Competition opgericht met Fred Miclotte als team manager. Maar Miclotte is ook copiloot van de Griek Jourdan Serderidis, samen vormen ze al een team sinds 2012. Eerst nog bij Ecurie Bayard, vervolgens bij J Motorsport en nu dus SXM Competition. Samen nemen ze vooral in België en Griekenland deel aan verschillende rally’s.

SXM Competition gaat in 2021 een stap verder. Ze zullen de nieuwste versie van de ŠKODA FABIA Rally2 Evo inzetten in WRC 3 en dit voor de Brit Chris Ingram achter het stuur. Ross Whittock zal zijn copiloot zijn. Ze zullen zes manches rijden, te beginnen in Kroatië met de Rally van Kroatië (22-25 april). Nadien volgen Portugal (20-23 mei), Sardinië (3-6 juni), Estland (15-18 juli) en Ieper (13-15 augustus). De Rally van Catalonië (14-17 oktober) is de laatste die op hun programma staat.

De ŠKODA zal voorzien zijn van de 2021-evoluties. Daarbij hoort een update van de motor die meer koppel en vermogen biedt dan de versie uit 2020. “We zijn er zeker van dat Chris en Ross een fantastisch team vormen”, zegt Fred Miclotte. “Het team zal er altijd alles aan doen om ze in de beste omstandigheden aan de start te brengen. We zijn dan ook enorm vereerd dat Chris voor het team van SXM heeft gekozen om deze uitdaging aan te gaan. We kijken er ongelooflijk naar uit om met iemand die zo getalenteerd is, samen te werken. Iedereen van het team wil strijden voor de WRC3-titel.”

SXM Competition - Chris Ingram Ross Whittock

Chris Ingram heeft in het verleden al bewezen dat hij heel getalenteerd is. Hij werd in 2019 ERC-kampioen, samen met Ross Whittock en dit met een ŠKODA FABIA R5 uit de ateliers van het Duitse Toksport WRT. Dat was het derde seizoen dat Ingram en Whittock een team vormen. Ze vormden voor het eerst een duo in 2017 tijdens de Rally di Roma Capitale, destijds nog met een Opel Adam R2. Ingram reed toen voor Opel Rally Junior Team en werd dat seizoen voor de tweede opeenvolgende keer ERC3-kampioen. Whittock nam in het begin van zijn rallycarrière vooral deel aan wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk. Nadat hij copiloot van Ingram werd, doet Whittock meer mee aan rally’s in het buitenland.

“Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik nu een WRC-rijder ben”, zegt Ingram. “Ik heb alles gegeven om deze kans te grijpen. Waarschijnlijk heeft mijn ERC-titel van 2019 veel deuren geopend, maar ik heb nog een jaar extra moeten wachten door de pandemie. Ik ben er altijd in blijven geloven en heb veel geluk met deze kans.”

Programma:

  • Rally van Kroatië (22-25 april)
  • Rally van Portugal (20-23 mei)
  • Rally van Sardinië (3-6 juni)
  • Rally van Estland (15-18 juli)
  • Rally van Ieper (13-15 augustus)
  • Rally van Catalonië (14-17 oktober)

(Info en foto’s met dank aan SXM Competition)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws