Jamie Vandenbalck en Willem Meijer tweemaal tweede in Zandvoort

In Zandvoort was er het allereerste raceweekend van de gloednieuwe VRM BMW M2 Cup. Een competitie met vooral Nederlanders aan het stuur. Tussen hen is er ook een Belg: Jamie Vandenbalck. Hij vormt samen met Willem Meijer een duo voor Xwift Racing Events.

In de eerste race startte het duo vanuit de zesde plaats. Vrij snel schuift Meijer op naar de tweede plaats achter Colin Caresani die de eerste race autoritair wint. Halfweg neemt Vandenbalck de plaats in van Meijer. Hij kan de tweede plaats behouden na een goede snelle pitstop en ondanks de druk op het einde van Koen Bogaerts die een duo vormt met Mark van der Aa en van Kelvin Snoeks. Aan de streep heeft Vandenbalck nog twee tienden voorsprong op Bogaerts en vier tienden op Snoeks. De achterstand op Caresani bedraagt meer dan 21 seconden.

Jamie Vandenbalck - Willem Meijer - Zandvoort - VRM BMW M2 Cup

Een dag later stond de tweede race op het programma. Deze keer startten Jamie Vandenbalck en Willem Meijer vanuit de vijfde plaats. Vandenbalck kan in het begin van de race snel opschuiven naar een tweede plaats. Achter hem rijdt Dante Rappange op een derde plaats. Ook in deze race rijdt Caresani vooraan. Na de pitstop neemt Meijer het over van Vandenbalck. Op ongeveer zeven minuten van het einde moet de safety car in actie komen. Daardoor rijdt het pak weer dichter bij elkaar. Na de herstart blijft de top drie dezelfde: Caresani voor Meijer en Warmerdam die Rappange is komen vervangen. Meijer dringt nog fel aan, maar Caresani kan hem afhouden. Caresani’s voorsprong op het einde is ruim zeven tienden. Achter Meijer is er geen bedreiging meer voor Meijer door een terugval van Warmerdam.

Jamie Vandenbalck en Willem Meijer rijden dus tweemaal als tweede over de finish, telkens achter Colin Caresani. Het volgende raceweekend staat in het weekend van 5 en 6 juni gepland. Dan gaat de VRM BMW M2 Cup verder in Spa-Francorchamps.

(Foto’s met dank aan VRM BMW M2 Cup)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws