C1 Racing Cup met dubbele afspraak

Aanvankelijk was er voorzien dat de C1 Racing Cup, die maar blijft groeien in populariteit, voor het eerst een eigen, exclusief voorbehouden wedstrijd van 24 uur zou krijgen op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Omwille van verschillende goede redenen, herzagen de verantwoordelijken van deze zeer democratische merkencup hun plannen. Diverse complicaties, gelinkt aan de situatie op vlak van de gezondheidszorg, en de wens van de teams om een kortere wedstrijd te rijden op dit technische circuit bij uitstek, leidden tot een grondige herziening van het programma. Uiteindelijk zullen er twee wedstrijden van zes uur worden georganiseerd, volgende zaterdag en zondag. Er wordt samen gereden met de 2 PK’s zoals gewoonlijk. Dat geeft ons een startveld van een veertigtal voertuigen waaronder 28 C1, inclusief de ‘Guest’ klasse.

En het moge gezegd: er zal heel wat schoon volk aan de start staan. Talrijk zijn immers de rijders die gewoonlijk schitteren in andere categorieën. Zij hebben zich nu voorgenomen om een maximum aan plezier te beleven op deze omloop. Oordeelt u zelf maar. Bij de gekende deelnemers aan de C1 Racing Cup voegen zich nu jongens als de duizendpoot Julien Collette, rijders uit de Hundred Series by BGDC als Gael Frère, François Jeukenne, Rogier Van Kuyk, Jef Van Mechelen en Hervé Deger, de algemeen-directeur van RACB Sport Xavier Schene, David Dermont en Manu Canal-Roblès. Ook is er nog Cédric Bollen die de afgelopen jaren toch een van de referenties van de Fun Cup was.

C1 Racing Cup - 6 Uur van Mettet

Maar zij zullen hun kuiten moeten insmeren om beter te doen dan de teams die al perfect op elkaar zijn ingespeeld na de openingswedstrijd, de 1000 Km van Zolder. In die wedstrijd haalde de #233 KMD 233 van de charmante en snelle Chloé Van Hove, bijgestaan door José Close en Eric Van Bael, een indrukwekkende overwinning. In hun kielzog was er de #228 Gaban Motorsport 1 van Andy Gaban en Maxime en Lancelot Alsteens, die geen duimbreed toegaven. Hun doel wordt om een plaatsje te klimmen in het algemene klassement in de twee treffens op Mettet.

De openingsmanche in Zolder liet ook aan andere teams toe om zich in de kijker te rijden. Zo zagen we een heel mooie plaats op het eindpodium van de #269 van Philippe Les, Steve Roskam en Didier Haufmann. Zij zullen doorgaan op hun elan. Dat zal ook het geval zijn voor de #257 Mecaperformance met Olivier Fontana, Romain Demeyer en Christophe Cagnina. Hetzelfde voor de #259 GPC Motorsport van Pieter Ooms en Sylvester Van Herzele, die in Limburg ook al de mooie ereplaatsen aan elkaar regen. Zij willen hun klim in het klassement graag voortzetten.

C1 Racing Cup - Jules Tacheny

De #232 Neo Speed by Kimy Racing, die was wat bedeesder dan we gewoon zijn. Laurent Do en Massimo Petralia zullen ervoor zorgen dat we hen niet vergeten op het circuit Jules Tacheny.

De lijst is verre van volledig. Het zal zowel zaterdag als zondag aan verrassingen niet ontbreken op het circuit Jules Tacheny in Mettet. De omloop is op het lijf geschreven van de kleine C1 racewagentjes met een beperkter vermogen. De start voor de twee wedstrijden van zes uur is om 15u00 op zaterdag en om 11u00 op zondag.

(Persbericht en foto’s met dank aan C1 Racing Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws