SRT start met goede basis in GT4 European series in Monza

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series geworden en ook in 2021 is het team van vader en zoon Selleslagh weer prominent aanwezig op het Europese autosporttoneel. SRT zet twee Mercedes-AMG GT4 in, de #34 voor de jonge Belg O’Neill Muth en de al even jonge Italiaan Luca Bosco, terwijl we in de #35 Sven Van Laere en Johan Vannerum met ambities in AM-Cup zien starten.

De plaats van afspraak voor de opener van het seizoen was traditiegetrouw Monza, met uiteraard twee races van 60 minuten. Waar de jonge wolven heel het weekend progressie maakten en respectievelijk een achtste en een vijfde plaats in de Pro-Am CUP uit de brand sleepten, kwamen Sven Van Laere en Johan Vannerum na een moeilijke race op zaterdag dicht bij het podium van de AM CUP op zondag. Twee seconden scheidden de Belgische rijders in hun Mercedes AMG-GT4 uiteindelijk van de bronzen medaille in de tempel van de snelheid nabij Milaan.

Selleslagh Racing Team, GT4 European Series, SRT, O'Neil Muth, Sven Van Laere, Johan Vannerum

Patrick Selleslagh: “Ik wil eerst en vooral de mensen van SRO bedanken en feliciteren met een dergelijk hoogstaand startveld. We beleven niet de meest makkelijke tijden en dan bijna 50 auto’s op de startgrid hebben staan, is een schitterende bekroning van hard werken, lijkt me. In dat veld hebben onze rijders het prima gedaan, te starten met onze jonge wolven, die tot voor dit weekend eigenlijk over bijzonder weinig ervaring beschikten en zeker niet in een dergelijke stevige competitie als de GT4. Ze zijn uit de problemen gebleven en hebben twee mooie races gereden, met uiteraard nog ruimte tot verbetering. Ik denk dat we van hen de komende races nog mooie dingen zullen zien. Wat onze ‘seniors’ betreft, die hadden zaterdag dag wat pech met een wedstrijdincident en hebben dat zondag perfect rechtgezet. Ik denk dat we goed gewapend zijn om dit seizoen de eer van het team hoog te houden.”

Het is nu even wachten op de tweede afspraak van het seizoen van de GT4 European Series, die vindt eind mei in het Franse Paul Ricard plaats, alvorens de deelnemers midden juni naar Zandvoort trekken. De tweede helft van het seizoen start eind juli in Spa-Francorchamps, alvorens de Nürburgring en Barcelona de finale van het seizoen inluiden.

Bron en foto’s: persbericht SRT.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws