Dubbel voor Gaban Motorsport 1

Zoals de traditie het wil, bleven ook dit weekend de verschillen zeer beperkt tijdens het grootste deel van de beide manches van 6 uur voor de C1 Racing Cup op het circuit Jules Tacheny in Mettet. De zegekandidaten waren talrijk, maar dat belette de #228 Gaban Motorsport 1 van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens niet om zich een dubbele zege te schenken!

Race 1

Het blijft dikwijls spannend tot op de lijn in de meest democratische van de autosportdisciplines op circuit, maar meer dan ooit had deze eerste manche op Mettet de allures van een lange sprintrace. De #232 Neo Speed by Kimy Racing van Massimo Patralia, Laurent Do, Thierry Le Leu en Christophe Devis bezette regelmatig de kop van de tabellen, wat hen wat meer kleur bracht dan tijdens de afspraak op Zolder, maar het viertal strandde aan de voet van het podium voor de C1. Het is het bewijs dat de zaken heel snel kunnen veranderen…

C1 Racing Cup

Alom tegenwoordig op de voorste posten in al zovele wedstrijden, eindigde de #228 Gaban Motorsport 1 van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens bovenaan een klassement dat het onderwerp was van vele aanpassingen voor deze eerste race. Terwijl de nacht viel over Mettet, haalde de ploeg van Gaban een autoritaire zege voor de #259 GPC Motorsport van de Vlamingen Pieter Ooms en Sylvster Van Herzele, terwijl de flamboyante Chloé Van Hove, slechts vergezeld van Eric Van Bael met de #233 KMD 233 een mooie podiumplaats toevoegde aan de overwinning behaald in Zolder. De ervaren José Close was afwezig tijdens deze eerste race en werd pas de volgende dag bij het team verwacht.

De #230 REVTEAM by Kimy Racing, met Gael Frère, Thomas Gouverneur en Julien Lefevre-Bauthière reed een regelmatige race en vervolledigde de eerste top 5 van het weekend Zij gingen voor aan de #231 Gaban Motorsport 2, met Dimitri Sanders, Kevin Vannerom en Kenneth De Maeyer, de #257 Mecaperformance van Christophe Cagnina, Olivier Fontana en Romain Demeyer, de #241 Wamb Racing van Nicolas Busschaert, Olivier Meurisse, Benjamin Thunissen en Jérome De Mol, de #280 Solutions d’Eau van François Jeukenne, Hervé Deger en Manu Canal-Roblès, en de #265 Oeste Kart van Tristan Foldesi, Arno Bernaert, Maarten Bijnens en Calvin De Groot.

Tussen de wagens die zich zaterdag toch lieten opmerken in deze eerste halve etmaalrace, vermelden we de #218 Kemada Racing van David Moerenhout, Nico Gallina en Michael Leenders. Zij gingen van de baan terwijl een top 3 duidelijk binnen hun mogelijkheden lag…

C1 Racing Cup

Race 2

Van bij aanvang van de wedstrijd op zondag, ging de #259 GPC Motorsport, met aan boord Pieter Ooms, in de grindbak. Het vernielde de voortrein van de wagen! De toon was gezet. De jonge wolf Tristan Foldesi, bruisend van het talent, schitterde met de #265 Oestre Kart in

de openingsrondes maar daarna moesten zijn teamgenoten stukje bij beetje inleveren aan de #269 Global Home van Philippe Les, Steve Roskam et Didier Haufmann, de #228 Gaban Motorsport 1 van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens, en de #233 KMD 233 van Chloé Van Hove, Eric Van Bael en José Close. Minder geluk had de #232 Neo Speed by Kimy Racing van Petralia, Do, Le Leu en Devis, die slachtoffer werden van een breuk aan de versnellingsbak. Het sloeg hen terug naar de diepten van het klassement.

Geleidelijk aan zou de #228 Gaban Motorsport 1 vooraan in het peloton het gat slaan om de finishvlag te passeren met een goede ronde voorsprong op de #269 Global Home, die het weekend besloot met deze uitstekende prestatie. In het zicht van de finish ging de #265 Oeste Kart nog voorbij aan de #257 Mecaperformance van Romain Demeyer, Olivier Fontana en Christophe Cagnina. Het verschil tussen de beide bolides bedroeg een minuscule…één tiende van een seconde op de aankomstlijn! Sterk…

C1 Racing Cup

De winnaars in Zolder, de #233 KMD 233, moest zich deze keer tevreden stellen met de punten van de 5de plaats. Zij gingen na zes uur wedstrijd voor aan de #254 United Motorsport Company van Rogier Van Kuyk, Mathias Ronzani, Maarten Perdieus, Benjamin Mertens en Jef Van Mechelen, de #231 Gaban Motorsport 2 van Dimitri Sanders, Kevin Vannerom en Kenneth De Maeyer, de #280 Solutions d’Eau van François Jeukenne, Hervé Deger en Manu Canal-Roblès, de #241 Wamb Racing van Nicolas Busschaert, Olivier Meurisse, Benjamin Thunissen en Jerome De Mol, en tevens aan de #227 Rouxhet Racing Team van Bruno, Simon en Gilles Rouxhet, die het grootste deel van de race in het goede deel van het peloton was terug te vinden alvorens een beetje weg te zakken.

Vermelden we voor de volledigheid de dubbelzege in de Junior categorie voor de jonge wolven van de #265 Oeste Kart, te weten Tristan Foldesi, Maarten Bijnens en Calvin de Groot. Hun enthousiasme was een plezier om zien.

Na deze dubbele afspraak op Mettet, krijgen de deelnemers aan de C1 Racing Cup de kans om de batterijen op te laden voordat ze naar een lang treffen van 12 uur gaan op het circuit van Nevers Magny-Cours, in de Nièvre, tijdens het weekend van 14, 15 en 16 mei. De kandidaten voor de hoogste trede van het podium zullen er talrijk zijn…

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws