Enzo Ide in WK Rallycross met EKS JC

De Belgische allrounder Enzo Ide kent nu ook het tweede deel van zijn rallycrossprogramma 2021. De West-Vlaming start in het WK Rallycross en doet dat met het Zweedse team EKS JC, zoals geweten een fusie van Joel Christoffersson’s JC en Mattias Ekström’s EKS.

Kort geleden werd al bekend dat de Belg Enzo Ide het volledige Supercar-seizoen in RallyX Nordic zal rijden. Nu is zijn wedstrijdkalender uitgebreid met een schitterende deelname aan het hoogstaande WK rallycross dat sinds kort dezelfde promotor heeft als het WK Rally of WRC. Ide heeft er ondertussen een succesvolle racecarrière op zak, met onder meer een titel in de Blancpain Sprint Series en een derde plaats in de FIA ​​GT3. In 2018 schakelde hij over op rallycross en hij heeft sindsdien een selectie wedstrijden gereden van het World RX, het RallyX Nordic en het Britse rallycrosskampioenschap. Ide sloot het seizoen 2020 af met dubbele tweede plaats tijdens de competities op het Britse Lydden Hill en plaatste zich ook voor de halve finales in twee WK-wedstrijden.
Het Wereldkampioenschap Rallycross 2021 omvat ​​ zeven meetings in diverse landen, beginnend in het Noorse Hell en dat van 12 tot 13 juni.
Joel Christoffersson, teammanager EKS JC:

“Het is geweldig dat we met Enzo een volledig WK-seizoen kunnen ingaan. Er komen twee kampioenschappen voor hem en ik denk dat we op beide goed voorbereid zullen zijn. RallyX Nordic is nog steeds een training om zo snel mogelijk te zijn op het WK. Enzo liet vorig jaar een sterke ontwikkelingscurve zien en eindigde met twee zeer goede resultaten. Hij heeft absoluut de snelheid om de halve finales te lopen en dat zal het hele seizoen het doel zijn. “

Enzo Ide, EKS JC, FIA World RX

Enzo Ide, rijder:

“Ik ben erg blij om mijn tweede kampioenschap voor 2021, World RX, aan te kondigen. Vorig jaar droomde ik er al van om twee volledige kampioenschappen te rijden, maar door verschillende omstandigheden was dat niet mogelijk. Om dat samen met EKS JC te doen in het WK als de RallyX Nordic in mijn Audi S1 ​​EKS RX, is fantastisch. Voor mij gaat het om ervaring opdoen en leren door te strijden tegen de toppers van het WK. We zullen zeer binnenkort beginnen testen en ik kijk er erg naar uit om weer in de rallycrosswagen te zitten. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om zowel Joel als Mattias te bedanken voor hun geloof in mij. Zonder deze twee was dit nooit mogelijk geweest. Voor mij is het een droom die uitkomt en ik zal er honderd procent van genieten.”

(Persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws