André Ollevier overleden

Vandaag vernamen we het nieuws dat André Ollevier op 79-jarige leeftijd is overleden, dit na een slepende ziekte.

André stond aan het hoofd van meerdere ondernemingen, waarvan de namen Confortluxe, meubelen Toff en meubelen Crack toch het bekendst in de oren klinken. Hij was jarenlang sponsor van diverse voetbalclubs, zoals Excelsior Moeskroen, Eendracht Wervik en KVK Westhoek.

Maar bovenal was hij een bekend gezicht in de rallysport. Iedereen verbindt de rood-zwarte kleuren van meubelen Crack meteen sedert enige decennia met Paul Lietaer. Maar André was mecenas van zovele piloten in de voorbije jaren. Denken we maar aan Dominique Bruyneel, Dirk Vandorpe, Willy Baron zaliger, Christian Kins, Claudie Tanghe en zoon Jimmy Ollevier. De voorbije seizoenen ging de steun dan vooral naar Paul en Aaron Ollevier, de kleinzoon van André.

In Ieper, de thuishaven van meubelen Crack, trad hij in voorgaande jaren op als sponsor van meerdere toppers, waaronder Freddy Loix en Robert Droogmans.

Ook heel wat organisaties en autoclubs konden vaak op de sponsoring van André rekenen.

Langs deze weg bieden wij onze deelneming aan bij dit verlies.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws