Pech voor Stoffel Vandoorne

Na een natte race gisteren was het Circuit Ricardo Tormo in Valencia vandaag enkel in de kwalificatie nog nat. Dat zorgde ervoor dat Stoffel Vandoorne op een natte baan als een van de eerste aan zijn kwalificatierondje moest beginnen. Hij mocht uiteindelijk startten vanop P17. Onze landgenoot vertrok ook heel sterk en na een kwartier had hij al zicht op een finish in de punten. Ook teamgenoot Nyck De Vries, die net achter Stoffel vertrok, ging goed mee.

Halverwege de race activeerde Vandoorne zijn tweede Attack Mode en stoomde daarmee door naar een negende plaats. Toen Sebastian Buemi net voor hem een foutje maakte zag Vandoorne zijn kans mooi om hem voorbij te rijden, maar de muur aan de rechterkant stond net iets dichter dan gehoopt. Onze landgenoot raakte de muur vol en zijn race zat er meteen op. Geen punten dus voor Stoffel Vandoorne die wel op de tweede plaats blijft in het kampioenschap, want ook zijn concurrenten hadden last van een slechte kwalificatie. Nyck De Vries blijft leider. Sam Bird en Robin Frijns delen de derde plaats.

Valencia (ESP), 22nd April – 24th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Valencia E-Prix, Jake Dennis (GBR) #27 BMW iFE.21, BMW i Andretti Motorsport.

Vooraan reed polesitter Jake Dennis ongemoeid van start tot finish aan de leiding en won daarmee zijn eerste race in de Formule E. Norman Nato eindigde op de baan tweede, maar had Alex Lynn tijdens de race aangereden en viel door een vijf-seconden penalty terug naar P5. Lynn eindigde uiteindelijk als derde op het podium net na Andre Lotterer die tweede werd.

De volgende manche is op het mythische circuit van Monaco over twee weken.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws