Sébastien Ogier en Elfyn Evans aan het woord

We hebben een superboeiend weekend achter de rug in Kroatië: de laatste bocht die beslist over winst of verlies, een verschil van 0.6s tussen eerste en tweede en daarbovenop een ongeval die voor heel wat rumoer gezorgd heeft.

Sébastien Ogier
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

In het Toyota Gazoo team zijn ze waarschijnlijk nog steeds aan het bekomen van alle spanning en commotie die werd gevolgd door de ontlading van een 1-2 op het finale podium. Sébastien Ogier en Elfyn Evans reden een enorm sterk weekend, namen de juiste beslissingen en moesten gelukkig geen rekening houden met teamorders.

Het ongeval dan, waar gelukkig geen gewonden bij vielen. Je kan de beelden hier nog eens herbekijken. Jarmo Lethinen kwam ter plaatse om alles af te handelen met de betrokken bestuurder en politie. Sébastien Ogier en Julien Ingrassia konden meteen de knop terug omdraaien en zich focussen op de resterende proeven. Ogier krijgt wel een boete en een voorwaardelijke straf die een schorsing van één wedstrijd kan inhouden bij een nieuw voorval.

Sébastien Ogier
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sébastien Ogier: “”Het is een echte rollercoaster van emoties geweest dit weekend. Het belangrijkste is dat iedereen veilig is na wat er op die verbinding is gebeurd, dat was mijn grootste zorg toen het gebeurde. Ik dacht ook dat mijn rally voorbij kon zijn, maar de auto was niet al te erg beschadigd en we konden doorgaan. Ik weet niet of ik geloofde dat het nog mogelijk was om te winnen na alles wat er gebeurd was, maar ik denk dat iedereen weet dat ik nooit opgeef en ik heb geprobeerd om tot het einde te blijven vechten. Ik voel mee met Elfyn, die het dit weekend goed deed en vooral zondagmorgen sterk was. Maar we hadden een goed tempo dit weekend en hadden alleen wat kleine problemen. Het is mooi om het podium te delen en weer een een-tweetje voor het team.”

Elfyn Evans
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans: “Tweede worden is nooit de manier waarop je wilt eindigen als je de laatste proef als leider ingaat. Seb reed duidelijk een zeer, zeer sterke laatste proef en helaas voor ons maakten we een fout in wat eigenlijk de laatste echte bocht was. Het is frustrerend, maar tegelijkertijd is het een solide resultaat, en een heel goed resultaat voor het team. Ze hebben geweldig werk verricht om zowel Seb als mij dit weekend een fantastische auto te geven. We hebben ons kranig geweerd en het was erg leuk.”

Katsuka
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Niet alleen Ogier en Evans scoorden in Kroatië, ook Takamoto Katsuka liet zich zien. Twee snelste tijden op verraderlijk gladde proeven bewijzen dit.

Takamoto Katsuta: “Ik ben best tevreden over dit weekend. Natuurlijk waren sommige tijden erg goed, maar ik ben niet zo tevreden over mijn prestaties op sommige andere momenten. Het gaat dus op en neer, maar dit hoort bij het leerproces om een betere piloot te worden. De twee ritzeges op zaterdag waren erg goed, vooral in de tweede ronde, want toen had ik dezelfde omstandigheden als de andere coureurs daarachter. In vergelijking met vrijdag was het een grote stap en ik denk dat dit gewoon met de ervaring kwam. Ik had voor deze rally nog niet veel op dit soort wegen gereden dus ik had niet zo veel vertrouwen en ik wist niet wat er ging gebeuren. Met elke proef leerde ik bij en dat maakte me comfortabeler en zelfverzekerder. Dank aan mijn grindcrew Juho en Craig en aan het hele team.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws