Twee nieuwe podia voor D2P en John Wartique

Net als in Monza tijdens de opener van het seizoen van de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2021, heeft het team D2P in de kleuren van Francorchamps Motors Luxembourg mooie prestaties neergezet. Onze landgenoot John Wartique zette zijn indrukwekkende reeks podiumplaatsen verder en hij is nu tweede in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap.

De Ferrari 488 Challenge EVO met startnummer #26 was goed voor de vierde chrono in de eerste kwalificatie, maar Wartique had weinig tijd nodig om in de top 3 plaats te vatten en dat in het spoor van Michelle Gatting en Luka Nurmi. “Het niveau van deze competitie is erg hoog dit seizoen en de details maken het verschil”, aldus John Wartique. “Het is erg belangrijk om altijd veel punten te scoren en onze serie podiumplaatsen bewijst dat.”

Op zondag reed Wartique met de Ferrari D2P naar de derde startplaats in de tweede kwalificatie, alvorens een waanzinnig mooi start te nemen. “Ik miste maar net de polepositie, het scheelde twee tienden van een seconde”, gaat Wartique verder. “Zodra het licht uitging, schoot ik naar de leiding en had al snel een buffer van goed drie seconden. Jammer genoeg kwam de Safety-Car tussen en alles was te herdoen. Ik had een goede herstart, maar Gatting kon me inhalen… op de rechte lijn! Ik eindigde tweede op 1,8 seconde van de zege, maar het ritme was echt goed. We gaan nu hard werken om nog progressie te maken en een zege zit er op korte termijn zeker in. De samenhang in het team is indrukwekkend en wij zullen als team zeker niets laten liggen.”

Wartique kon dus twee nieuwe podia op zijn palmares inschrijven en staat nu tweede in het kampioenschap achter Michelle Gatting. Het Luxemburgse team toont dat het op korte termijn op Europees vlak meespeelt.

Het weekend was ook goed voor de andere rijders van D2P, met de Pool Roman Ziemian die in de eerste race mooi vierde werd, alvorens in een spijtig incident verwikkeld te raken tijdens de tweede wedstrijd. De Luxemburger Jorge Daniel Pinto, die voor het seizoen over erg weinig ervaring beschikte, kon het weekend met een motiverende top 10 afsluiten. Dat is veelbelovend.

Brno is eind mei het mooie theater voor de derde afspraak van de Ferrari Challenge Europe en dan hebben we het natuurlijk over het schitterende circuit in Tsjechië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws