Ide niet geheel tevreden, maar het potentieel is er

De Belgische allrounder Enzo Ide heeft een schitterend rallycrossprogramma in 2021. De West-Vlaming start later dit jaar in het WK Rallycross en doet dat met het Zweedse team EKS JC, zoals geweten een fusie van Joel Christoffersson’s JC en Mattias Ekström’s EKS, maar begon dit weekend al aan het seizoen in de RallyX Nordic. De resultaten waren niet helemaal wat Ide verwachtte, maar het potentieel is er zeker.

Ide komt uit in de categorie Supercar met de Audi S1 ​​EKS quattro. Enzo Ide liet zien dat hij absoluut meekan op dit niveau, reed snel inclusief het neerzetten van een snelste tijd, maar hij kwam helaas in geen van de finales aan de start. Hij eindigde zaterdag als vierde in de halve finale en werd daarna gediskwalificeerd voor zijn halve finale op zondag. Hij ligt nu zesde in de puntenstand.

Joel Christoffersson, EKS JC Team Principal: “Eindelijk racen we weer, het voelt zo goed om het seizoen begonnen te hebben. Het doel van het weekend was om podiumplaatsen te scoren in alle klassen en dat is gelukt. Al onze rijders hebben laten zien dat ze het tempo hebben om het goed te doen. We weten dat Enzo snel is en hij liet dat meteen zien, ik was erg onder de indruk dat hij zaterdag de snelste was in Q3. Hij heeft meer rallycross-ervaring nodig, en dat is precies waarom hij dit jaar in RallyX Nordic racet.”

Enzo Ide (BEL), Supercar: “Ik ben net begonnen met rallycross, maar de snelheid is er al en zoals ik al zei, rij ik in de RallyX Nordic om ervaring op te doen voor het wereldkampioenschap. Ook al heb ik nog niet zoveel races gereden, ik heb veel getest. We wisten dat we een goed tempo zouden hebben, ook al is het een heel andere ervaring om in een competitief veld te starten. Ik ben niet helemaal tevreden met het weekend en er waren enkele incidenten op de baan, maar ik zal de positieve punten naar de toekomst meenemen.
Het team is erg blij met mijn rondetijden en ik heb me snel aangepast, ook al was het mijn eerste keer op deze omloop. EKS JC heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd, de auto werkte perfect en ik ben er erg blij mee. Helaas zat er geen finale in en ik weet dat het team vandaag een beetje teleurgesteld is over mijn zwarte vlag in de halve finale, maar tegelijkertijd was het mijn schuld en niet die van hen. Nu kijk ik uit naar Höljes, het is mijn favoriete omloop.”

Op 15 en 16 mei zien we Enzo Ide terug in het RallyX Nordic, maar dan in Höljes, Zweden, voor de tweede meeting van het seizoen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws