Porsche Motorsport en Team Penske gaan samenwerken

Porsche Motorsport en het Amerikaanse Penske Racing, in 1968 opgericht door voormalig coureur Roger Penske, gaan vanaf 2023 nauw samenwerken. Porsche Penske Motorsport zet daarvoor vier LMDh-prototypes in waarvan twee in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Kampioenschap (IWSC) en twee exemplaren in het FIA World Endurance Championship, waar het de strijd zal aangaan met de Hypercars.

Porsche Motorsport, Team Penske, Porsche Penske Motorsport, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, FIA World Endurance Championship

De overeenkomst tussen de sportwagenfabrikant uit Stuttgart en het Amerikaanse raceteam is er eentje van meerdere jaren. Het contract werd vandaag ondertekend door Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, Michael Steiner, lid van de raad van bestuur voor onderzoek en ontwikkeling en Roger Penske, voorzitter van Team Penske.

Oliver Blume is alvast verheugd met de samenwerking want voor het eerst in de geschiedenis van Porsche Motorsport is er een team dat wereldwijd zal deelnemen aan de twee grootste series op het gebied van uithoudingsraces. Een mening die uiteraard gedeeld wordt door Michael Steiner die er nog aan toevoegt dat Porsche vanaf 2023 ook graag klantenteams van een LMDh wil voorzien en die dan ook van de volledige steun kunnen genieten.

“Porsche en Penske delen een bewezen staat van dienst. Deze samenwerking had van 2006 tot 2008 een blijvende impact op de toenmalige American Le Mans Series,” zegt Fritz Enzinger, hoofd Porsche Motorsport, opgetogen over de hernieuwde samenwerking. “Team Penske heeft naam gemaakt met een bijna ongeëvenaard succesverhaal in de autosport. In de lange lijst van overwinningen tot nu toe ontbreekt enkel nog de naam ‘Le Mans’. Ik hoop dat we dit succes eindelijk zullen kunnen opschrijven.”

“Dit is een trotse dag voor onze hele Penske-organisatie. We vertegenwoordigen Porsche al meer dan zes decennia op het circuit of in onze bedrijven. Het erfgoed en het succes dat we samen hebben genoten, is in onze geschiedenis ongeëvenaard,” laat een strijdvaardige Roger Penske weten en hij is er tevens ook van overtuigd dat in het nieuwe hoofdstuk successen zullen worden geschreven.

Hardop dromen

Niet alleen Oliver Blume, Michael Steiner, Fritz Enzinger of Roger Penske dromen hardop van een prachtige toekomst waarin Porsche Penske Motorsport tal van overwinningen zal gaan behalen. Als het van onze landgenoot Laurens Vanthoor afhangt wil hij daar graag aan meehelpen.

Porsche Motorsport, Team Penske, Porsche Penske Motorsport, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, FIA World Endurance Championship, Laurens Vanthoor, Bamthor
Facebook Laurens Vanthoor.

Foto’s met dank aan Porsche Belgium.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws